Έρχονται εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Ποιους αφορά

Έρχονται εκπτώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ - Ποιους αφορά
Εισήγηση για εκπτώσεις έως 10% στα εμπορικά τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες, όσους δηλαδή εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους, εξετάζει, το ΔΣ της ΔΕΗ.

Οι εκπτώσεις θα αφορούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης.

Ήδη η ΔΕΗ έχει αποφασίσει επιστροφή του παγίου για τους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, καθώς και εκπτώσεις στα τιμολόγια υψηλής τάσης που αφορούν τη μεγάλη βιομηχανία.

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση αποσκοπεί στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των λογαριασμών ρεύματος καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρά την τάση συγκράτησης που καταγράφεται το τελευταίο διάστημς διαμορφώνονται στα 2,2 δισ. ευρώ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποσυνέδεσε εξάλλου τις αποφάσεις από τις κινήσεις του ανταγωνισμού στη λιανική αγορά ενέργειας και τόνισε ότι η απελευθέρωση της αγοράς πρέπει να προχωρήσει με αναλογική απώλεια μεριδίου για τη ΔΕΗ από όλες τις κατηγορίες καταναλωτών οι οποίες σταδιακά θα πρέπει να καταστούν εμπορικά ελκυστικές στο σύνολό τους.

Ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε, επίσης, ανοιχτός σε επιχειρηματικές συνεργασίες για επενδύσεις στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα στην κατασκευή της νέας μονάδας στη Φλώρινα και στην αναβάθμιση των μονάδων του Αμυνταίου σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του τοπικού κοιτάσματος, στην οποία οι ιδιώτες μπορούν να συμμετάσχουν σε κοινή εταιρία με τη ΔΕΗ κατά ποσοστό ανάλογο με τα επενδυτικά κεφάλαια που θα εισφέρουν σε σχέση με την αποτίμηση της αξίας των μονάδων που θα προηγηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ