ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασίας με σοκολατάκια

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασίας με σοκολατάκια
Στην ανάκληση συσκευασίας με σοκολατάκια προχώρησε ο ΕΦΕΤ μετά από τη διαπίστωση ότι εμπεριέχουν ένα συστατικό το οποίο δεν αναγράφεται στην συσκευασία και μπορέι να προκαλέσει αλλεργία.

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων «σοκολατάκια» Βελγικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία αραχίδων, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.

Οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία "Leonidas Ballotin rouge mix", σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από την Βελγική εταιρία "Confiserie Léonidas SA" και διακινήθηκαν στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα (φωτογραφίες) και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Δείτε την φωτογραφία από τα σοκολατάκια ΕΔΩ