Αναστέλλεται το πλαφόν στα καύσιμα

Αναστέλλεται το πλαφόν στα καύσιμα
Με βασικό επιχείρημα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων, το υπουργείο Ανάπτυξης «πάγωσε» το μέτρο του πλαφόν στην τιμή των καυσίμων. Βέβαια, για τη Δευτέρα οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οπότε αναμένεται ότι δεν θα ξεκινήσει η πώληση του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι «τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής, κρίνουν ότι η μη πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων και η αποκλιμάκωση των τιμών πώλησης των καυσίμων, δύο μόλις εικοσιτετράωρα από την επιβολή ανώτατης τιμής, δημιουργούν τις προϋποθέσεις αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης στα καύσιμα».

To μέτρο αναστέλλεται από αύριο Δευτέρα, 17/10/2011, στις 8 π.μ . Πάντως, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο θα «παρέμβει και πάλι για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς με όρους υγιούς ανταγωνισμού και με στόχο τη διασφάλιση των καταναλωτών από φαινόμενα αδικαιολογήτων ανατιμήσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ