Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της
Στη διευκρίνιση ότι ο εξορθολογισμός των τιμολογίων της ΔΕΗ και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους

ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια προχώρησε σήμερα, Παρασκευή, η επιχείρηση σχολιάζοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι εξετάζεται αύξηση 11% στις καταναλώσεις από 0 έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ η επιχείρηση αυτήν την περίοδο επεξεργάζεται τα δεδομένα και προτάσεις, που συζητήθηκαν σε πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιό της, ως προς την υλοποίηση του εξορθολογισμού των τιμολογίων που αφορούν τις καταναλώσεις από 0 έως 800 κιλοβατώρες (κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες) αλλά και επαγγελματικά/εμπορικά τιμολόγια.

Όπως ξεκαθαρίζει, ο εξορθολογισμός των τιμολογίων και η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων αποτελεί εναρμόνιση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται με έμφαση στη δημιουργία νέων τιμολογίων τα οποία θα δίνουν αναπτυξιακή ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας που δοκιμάζονται από την κρίση.

«Η ΔΕΗ θα ενημερώσει υπεύθυνα και αναλυτικά τους καταναλωτές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξορθολογισμού» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.