Προσοχή: Ανακαλείται μηχανή espresso-Δείτε ποιά

Προσοχή: Ανακαλείται μηχανή espresso-Δείτε ποιά
Σε ανάκληση του προϊόντος Συσκευή εσπρέσο»

μάρκας Tiger με κωδικό 1602352 και γραμμοκώδικα 200016023523, προχωρά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Το εν λόγω προϊόν είναι συσκευή εσπρέσο τύπου μπρίκι με βαλβίδα ασφαλείας για την παραγωγή καφέ εσπρέσο ποσότητας έως και τεσσάρων (4) φλιτζανιών. Σύμφωνα με έλεγχο, σε κάποιες περιπτώσεις η βαλβίδα ασφαλείας δεν πληροί τις απαιτήσεις ποιότητας.
Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί συνολικά 4 ατυχήματα, που σχετίζονται με το εν λόγω προϊόν, εκ των οποίων τα δύο έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Σε δύο από τις περιπτώσεις αυτές (μία στην Ελλάδα και μία στη Σουηδία) αναφέρθηκε τραυματισμός του χρήστη.
Μετά από αυτό η εταιρία TIGER οικειοθελώς σταμάτησε την εισαγωγή και την πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος και πραγματοποιεί ανάκληση αυτού από τις 27 Ιανουαρίου 2014. Στην Ελλάδα έχουν εισαχθεί 672 τεμάχια εκ των οποίων 668 τεμάχια έχουν διατεθεί στην αγορά.
Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο με την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) στη διεύθυνση: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ