«Αποδράστε» το Σ/Κ με 90 ευρώ το άτομο –Δείτε προς ποια κατεύθυνση

«Αποδράστε» το Σ/Κ με 90 ευρώ το άτομο –Δείτε προς ποια κατεύθυνση
Τα Σαββατοκύριακα μετά από τριήμερο είναι ιδανικά για μια «απόδραση». Δεν έχει πολύ κόσμο –τουλάχιστον αυτό λέει ο κανόνας διότι υπάρχουν και εξαιρέσεις- ενώ και οι τιμές τουλάχιστον στα ξενοδοχεία είναι πιο προσιτές. Επιλέξαμε έναν προορισμό και σας τον προτείνουμε ενσωματώνοντας και μια μικρή έρευνα αγοράς για το κόστος.

Προορισμός:Λεβίδι

Το γραφικό Λεβίδι, η γνωστή αρκαδική κωμόπολη που απλώνεται στις υπώρειες του κατάφυτου Μαινάλου, συνδυάζει το όμορφο και γαλήνιο φυσικό περιβάλλον με την ιδιαίτερα εύκολη και σχετικά οικονομική πρόσβαση από την Αθήνα.

Πώς θα φθάσετε

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν το Λεβίδι θα κατευθυνθούν προς Τρίπολη και, λίγα χιλιόμετρα πριν φθάσουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, αμέσως μετά τα διόδια της Νεστάνης, θα εγκαταλείψουν τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως και θα ακολουθήσουν την επαρχιακή οδό προς Βυτίνα.

Τι θα δείτε

Στο Λεβίδι, τόπο καταγωγής του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, εξέχουσας φυσιογνωμίας της πολιτικής και της επιστήμης στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, οι ταξιδιώτες θα δουν σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, θα επισκεφθούν το ιδιαίτερα αξιόλογο Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας και θα γευματίσουν στις ταβέρνες (το Λεβίδι φημίζεται για τα κρεατικά του) ή θα απολαύσουν τον καφέ τους στη φιλόξενη πλατεία.

Οι φυσιολάτρες και οι λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών θα ανακαλύψουν έξω ακριβώς από το Λεβίδι την αφετηρία ενός μονοπατιού μέτριας βατότητας, που καταλήγει ύστερα από διαδρομή τρεισήμισι ωρών στην κορυφή του Μαινάλου, την Οστρακίνα. Η θαυμάσια πεζοπορική διαδρομή θα δώσει την ευκαιρία στους περιπατητές να ανακαλύψουν τις αξεπέραστες ομορφιές του προσιτού ορεινού όγκου με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, όπου κυρίαρχη είναι η παρουσία της κεφαλληνιακής ελάτης.

Χιλιομετρικές αποστάσεις - κόστος μετάβασης/επιστροφής

Το Λεβίδι απέχει 163 χιλιόμετρα από την Αθήνα, 24 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 12 χιλιόμετρα από το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου.

Με σημείο αφετηρίας την Αθήνα, το κόστος καυσίμων για μετάβαση/επιστροφή από το Λεβίδι υπολογίζεται γύρω στα 35 ευρώ για κινητήρες βενζίνης και γύρω στα 20 ευρώ για κινητήρες diesel.

Η δαπάνη για τα διόδια (μετάβαση/επιστροφή) ανέρχεται στα 17,60 ευρώ.

Έξοδα διαμονής/διατροφής

Ενδεικτικές τιμές διαμονής (κατ’ άτομο) σε συγκρότημα αυτόνομων επιπλωμένων κατοικιών:

Μικρές κατοικίες (1-4 άτομα)

Καθημερινές: 25 ευρώ και Σαββατοκύριακα/αργίες: 32,50 ευρώ

Μεγάλες κατοικίες (2-6 άτομα)

Καθημερινές: 25 ευρώ και Σαββατοκύριακα/αργίες: 30 ευρώ

Για φαγητό στις ταβέρνες της πλατείας του Λεβιδίου υπολογίστε ένα ποσό που ανέρχεται γύρω στα 12 ευρώ/άτομο.

Tip

Κοντά στην Κάψια, τον πρώτο οικισμό που θα συναντήσουν όσοι θα ακολουθήσουν την επαρχιακή οδό προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, το Λεβίδι και τη Βυτίνα, βρίσκεται ένα από τα πλέον αξιόλογα σπήλαια της χώρας μας, το σπήλαιο Κάψια. Αξίζει πραγματικά να το επισκεφθείτε (το σπήλαιο λειτουργεί καθημερινά από τις 09:00 έως τις 15:00, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.spilaiokapsia.gr).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ