Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ακριβά το φρέσκο γάλα

Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ακριβά το φρέσκο γάλα
Τελικά η ελληνική κτηνοτροφία και βιομηχανία γάλακτος φαίνεται να κερδίζουν τη μάχη

στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση του χρόνου «ζωής» του φρέσκου γάλακτος πηγαίνει ... περίπατο παρά την προσπάθεια και τη θέληση του Υπουργείου Ανάπτυξης να περάσει τις αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ.
Η αντίσταση που προβάλλεται τόσο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά από σημαντικό αριθμό βουλευτών των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων είναι σθεναρή και μπροστά στον κίνδυνο να καταψηφιστούν διατάξεις που θα έλθουν στη Βουλή το μέτρο της επέκτασης του χρόνου «ζωής» του φρέσκου γάλακτος αποσύρεται.
Η τρόικα άσκησε ασφυκτικές πιέσεις αλλά και αυτή φαίνεται να υποχωρεί καθώς διαπιστώνει ότι το γάλα απειλεί τη συνοχή της κυβέρνησης. Έτσι το φρέσκο γάλα θα συνεχίσει να διατίθεται για διάστημα τεσσάρων ημερών από την παστερίωσή του και φυσικά με τον τρόπο εμμέσως «απαγορεύονται» οι εισαγωγές φρέσκου γάλακτος από το εξωτερικό που θα πίεζαν τις τιμές δεδομένου ότι το γάλα σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης πουλιέται πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα. Αυτό φυσικά θα έχει ως συνέπεια οι έλληνες καταναλωτές να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ελληνικό φρέσκο γάλα αλλά σε τσουχτερές τιμές.

Δείτε πόσο πωλείται το φρέσκο γάλα σε όλα τα μεγάλα σούπερμάρκετ εδώ:

http://www.fpress.gr/agora/item/14215-poia-eidi-protis-anagkis-ayxithikan-en-meso-krisis-pinakas

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ