Τα 7 σημεία στα οποία μπορείτε να αιτηθείτε δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος

Τα 7 σημεία στα οποία μπορείτε να αιτηθείτε δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος
Από αύριο και έως την ερχόμενη Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου όσοι πολίτες ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες και αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δηλαδή τους έχει κόψει το ρεύμα ή πρόκειται να τους το κόψει άμεσα λόγω οικονομικής αδυναμίας, θα μπορούν να πηγαίνουν στα επτά Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη, προκειμένου να γίνει επανασύνδεση ή να αποφευχθεί η διακοπή


Οι δημότες, που από την 1η Νοεμβρίου έχουν ενταχθεί στις κοινωνικο-προνιακές δομές του δήμου, θα πρέπει να προσέλθουν με την ταυτότητά τους και το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τα στοιχεία θα συλλέξει ο δήμος Αθηναίων και στη συνέχεια θα τα προωθήσει στην ΔΕΗ προκειμένου να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος.

Τα 7 Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη

1η Δημοτική Κοινότητα
Πλ.Ηρώων 3, Πλ.Ψυρρή, 105 54
Τηλ.: 210 3256825
2η Δημοτική Κοινότητα
Υμηττού 251, Παγκράτι, 116 32
Τηλ.: 210 7522293
3η Δημοτική Κοινότητα
Τριών Ιεραρχών 74,118 51
Τηλ.: 210 3427310
4η Δημοτική Κοινότητα
Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, Κολωνός, 104 41
Τηλ.: 210 5157882
5η Δημοτική Κοινότητα
Πατησίων 237, Πλ.Κολιάτσου , 112 54
Τηλ.: 210 8623320
6η Δημοτική Κοινότητα
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42
Τηλ.: Γραμματεία: 210 8252227
7η Δημοτική Κοινότητα
Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι, 115 24
Τηλ.: 210 6919945

Ζητά τα στοιχεία η ΔΕΗ

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ έχει ενημερώσει τους Δήμους για τα στελέχη των ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ που θα συμμετέχουν με εκπροσώπους του κάθε Δήμου και της Περιφέρειας, προκειμένου να αξιολογούν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας και να προβούν στην επανηλεκτροδότηση των κατοικιών τους. Αναμένει από τους Δήμους να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στις επιτροπές και να αποστείλουν τις καταστάσεις των ευάλωτων συνανθρώπων μας, οι οποίοι έως την 1 Νοεμβρίου 2013 ήσαν καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών και Δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως συμφωνήθηκε το περασμένο Σάββατο. Τέλος, ζητά από τον κ. Ασκούνη, ως τον πλέον αρμόδιο, να ηγηθεί της προσπάθειας όλων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Περιφέρεια, το ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΗ να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Σημειώνεται ότι, η ΔΕΗ έχει ήδη από σήμερα κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση επανασύνδεση 2.000 ευάλωτων καταναλωτών, τους οποίους η ίδια έχει εντοπίσει.

Τι άλλο μπορείτε να διακπεραιώσετε στα ΣΕΔ


Σε κάθε μια από τις 7 δημοτικές κοινότητες του Δήμου Αθηναίων εγκαταστάθηκε και λειτουργεί ένα Σημείο Εξυπηρέτησης Δημότη (Σ.Ε.Δ.). Τα Σ.Ε.Δ.είναι ολοκληρωμένες δημοτικές υπηρεσίες οι οποίες διεκπεραιώνουν για λογαριασμό του δημότη ή της επιχείρησης περισσότερες από 150 υπηρεσίες.

Οι εργασίες που μπορείτε να διεκπεραιώσετε στα Σ.Ε.Δ.
Σε πρώτη φάση 154 υπηρεσίες μεταφέρονται στα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη. Μεταξύ αυτών που μεταφέρονται είναι το σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, των τεχνικών υπηρεσιών (πολεοδομία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ), θέματα δημοτικής αστυνομίας κλπ.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε μια κλήση ή να καταβάλετε ένα παράβολο για την διεκπεραίωση μιας διοικητικής πράξης, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα Σ.Ε.Δ. Τους αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Αθηναίων και να καταθέσετε οποιοδήποτε ποσό αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο σας (και τον αριθμό κλήσης ή την αιτιολογία καταβολής παραβόλου). Για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών και των επιχειρήσεων τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν συστήματα πληρωμών με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών αλλά και συστήματα αυτόματης πληρωμής με χρήση μετρητών. Είναι το πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την μετατροπή του Δήμου σε e-Δήμο.

Τι ισχύειΤι αλλάζει
Σήμερα ο δημότης πηγαίνει στις κεντρικές υπηρεσίες του δήμου για να διεκπεραιώσει ένα αίτημά του.Απευθύνεται πλέον στα 7 σημεία εξυπηρέτησης δημότη.
Για την έκδοση παραβόλου ή την πληρωμή κλήσης ο πολίτης έπρεπε να μεταβεί στις κεντρικές υπηρεσίες ή στα ΕΛΤΑ. Ο πολίτης μπορεί πλέον να απευθύνεται και στα Σ.Ε.Δ. ή σε μια από τις τράπεζες που τηρεί λογαριασμό ο Δήμος Αθηναίων.Ο πολίτης μπορεί πλέον να απευθύνεται και στα Σ.Ε.Δ. ή σε μια από τις τράπεζες που τηρεί λογαριασμό ο Δήμος Αθηναίων.
Υπάρχει περιορισμένη ή σχεδόν μηδαμινή χρήση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης πιστοποιητικών.Διευρύνεται σημαντικά ο αριθμός των αυτεπάγγελτων αναζητήσεων εγγράφων από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Προοδευτικά, ο αριθμός αυτών των πιστοποιητικών θα αυξάνεται.
Υπάρχουν σημαντικές ουρές και καθυστερήσεις σε ορισμένες υπηρεσίες.Στα Σ.Ε.Δ. του Δήμου Αθηναίων υπάρχουν συστήματα προτεραιότητας και χώρος αναμονής ώστε να ελαχιστοποιείται η ταλαιπωρία του κοινού.
Λειτουργούν Δευτέρα μέχρι Παρασκευή με πρωινό ωράριο.Λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως 8 το βράδυ και Σάββατο από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ