Πρόστιμα «φωτιά» για τζάκια που καπνίζουν εκτός ...ωραρίου

Πρόστιμα «φωτιά» για τζάκια που καπνίζουν εκτός ...ωραρίου
Ανάψατε τζάκι ενώ έχει βγει… απαγορευτικό; Θα ευχόσασταν να έχετε αγοράσει δύο τόνους πετρέλαιο θέρμανσης παρά να επωμιστείτε το πρόστιμο που προτίθεται να επιβάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος το ύψος του οποίου ξεπερνά και την ποιο αρρωστημένη φαντασία.  

Αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, τότε οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν έως και… 2500 ευρώ. Η υπουργική απόφαση, βάσει του ρεπορτάζ που υπογράφει ο Αργύρης Δεμερτζής, δεν θα αναφέρει συγκεκριμένα πρόστιμα αλλά θα συνδέει τις ποινές με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ο σχετικός νόμος για «μικρής έκτασης παράνομες δραστηριότητες» προβλέπει ποινή ύψους 2500 ευρώ. Αντίστοιχα, τα πρόστιμα που μπορεί να επιβάλλουν οι περιφέρειες, κυμαίνονται από 200 έως 1000 ευρώ αλλά το πώς ακριβώς προσδιορίζεται το ακριβές ποσό δεν είναι σαφές.

Ποιος υποτίθεται ότι θα κάνει τους ελέγχους; Οι αστυνομικοί οι οποίοι θα κάνουν περιπολίες για να εντοπίσουν από κλέφτες και οδηγούς χωρίς πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, μέχρι οφειλέτες του δημοσίου και παράνομους χρήστες τζακιού. Πολύ σύντομα θα αποδειχτεί βέβαια ότι το όλο θέμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια απλή επικοινωνιακή φούσκα. Φαντάζεστε ότι θα υπάρξει αστυνομικός ο οποίος θα ζητήσει εισαγγελική παραγγελία για να εισέλθει στο σπίτι μας και να διαπιστώσει την παράβαση παραμονή Χριστουγέννων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ