Η Αρχή για το Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος δεσμεύει την περιουσία πασίγνωστου παρουσιαστή

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Παράνομου Χρήματος δεσμεύει την περιουσία πασίγνωστου παρουσιαστή

Σε τουλάχιστον 22 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στο δημόσιο - Εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του ιδίου αλλά και άνω των 5 στενών συνεργατών του.

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα παράνομου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης γενική δέσμευση σε κινητή και ακίνητη περιουσία για γνωστό τηλεπαρουσιαστή και τηλεοπτικό παραγωγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση παντός περιουσιακού στοιχείου, κινητή και ακίνητη περιουσία καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί, σε βάρος του παρουσιαστή διατάχθηκε καθώς προέκυψε ότι χρωστά στο Δημόσιο, από φόρους και άλλες εισφορές συνολικό ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ.

Με εντολή του κ. Βουρλιώτη τα στοιχεία της έρευνας που έχουν εντοπιστεί διαβιβάζονται ήδη στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να μελετήσουν τα στοιχεία και να αποφασίσουν για τις ποινικές ενέργειες που θα προβούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ