ΟΕΕ: Ζήτησε την κατάργηση του ελάχιστου ορίου τζίρου για υπογραφή λογιστών στις δηλώσεις

ΟΕΕ: Ζήτησε την κατάργηση του ελάχιστου ορίου τζίρου για υπογραφή λογιστών στις δηλώσεις

Στην συνάντηση του προεδρείου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.

Το θέμα της κατάργησης των ορίων των ακαθάριστων εσόδων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών, πάνω από τα οποία υπάρχει υποχρέωση υπογραφής των φορολογικών δηλώσεων από λογιστή - φοροτεχνικό - κάτοχο της σχετικής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, έθεσε το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, σε συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή, την Τετάρτη.

Σήμερα, τα όρια αυτά είναι 50.000 ευρώ, αν πρόκειται για εμπορική ή μεικτή επιχείρηση, ή για επιτηδευματία, που ασκεί εμπορική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ή ελευθέριο επάγγελμα.

Το ΟΕΕ κατέθεσε την πρόταση για κατάργηση των ορίων, την οποία και άκουσαν οι κύριοι Βεσυρόπουλος και Πιτσιλής, υποσχόμενοι να την εξετάσουν άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά δεδομένα, ενόψει και της επικείμενης έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Στη συνάντηση, εκ μέρους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμμετείχαν ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, οι δύο αντιπρόεδροι, Αβραάμ Πανίδης και Σταύρος Τραγάνης, και ο οικονομικός επόπτης, Κώστας Μανούσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ