Όλη η λίστα με τις συναλλαγές που θα σας κάνουν έκπτωση 30% αν πληρώνετε με κάρτα

Όλη η λίστα με τις συναλλαγές που θα σας κάνουν έκπτωση 30% αν πληρώνετε με κάρτα

 

Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τη λίστα με τις οικονομικές συναλλαγές για τις οποίες θα γίνεται έκπτωση 30% στους καταναλωτές αν πραγματοποιήσουν την πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή μέσω ebanking. O κατάλογος θα οριστικοποιηθεί με βάση τα ευρήματα της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή. Ήδη, συλλέγονται στοιχεία από τους δεκάδες χιλιάδες ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύονται οι πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες.

Το φθινόπωρο θα παρουσιάσει η κυβέρνηση τη λίστα με τις οικονομικές συναλλαγές για τις οποίες θα γίνεται έκπτωση 30% στους καταναλωτές αν πραγματοποιήσουν την πληρωμή με πιστωτική κάρτα ή μέσω ebanking. O κατάλογος θα οριστικοποιηθεί με βάση τα ευρήματα της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή. Ήδη, συλλέγονται στοιχεία από τους δεκάδες χιλιάδες ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και αναδεικνύονται οι πρώτες επαγγελματικές κατηγορίες. Τo fpress.gr συγκέντρωσε τις πρώτες πληροφορίες και παρουσιάζει τα πρώτα επαγγέλματα που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι θα συμπεριληφθούν στην τελική λίστα. Ο στόχος του οικονομικού επιτελείου δεν θα είναι να «στιγματίσει» συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες αλλά να περιορίσει τη φοροδιαφυγή σε κλάδους όπου το «σπόρ της μη έκδοσης αποδείξεων» φτάνει ακόμη και στο 70 ή και στο 80%.

Ο κατάλογος αναμένεται να περιλαμβάνει τα ακόλουθα επαγγέλματα

Ενοικίαση τουριστικών σκαφών

Εκμετάλλευση ταξί

Συνεργεία αυτοκινήτων

Ιατρικές υπηρεσίες δερματολογίας

Καθαριστήρια

Φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Κομμωτήρια

Γυμναστήρια

Ενοικίαση μοτοποδηλάτων

Πάρκινγκ αυτοκινήτων

Υπηρεσίες μανικιούρ πεντικιούρ

Κέντρα αισθητικής

Internet καφέ

Ιατρικές υπηρεσίες ορθοπεδικής

Κατασκευασττικές εργασίες

Κινητές καντίνες

Μεσίτες ακινήτων

Ιατρικές υπηρεσίες ογθαλμολογίας

πλυντήρια αυτοκινήτων

Ιατρικές υπηρεσίες μικροβιολογίας

Ο κατάλογος αυτός δεν είναι ούτε ο τελικός ούτε εξαντλητικός. Το τελικό νομοσχέδιο θα προβλέπει αναλυτικά τους ΚΑΔ των επαγγελμάτων. Άλλωστε, οι ΚΑΔ έχουν μπει στη ζωή και στην καθημερινότητά μας μετά την πανδημία και η εξοικείωση αναμένεται ότι θα είναι σχετικά εύκολη. Τα επαγγέλματα που προαναφέρθηκαν, έχουν προκύψει από τους ελέγχους προηγούμενων ετών που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα ευρήματα του 2019 καθώς το 2020, ήταν χρονιά καραντίνας και οι κλειστές επιχειρήσεις εμποδίζουν την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Στους πρωταθλητές φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων δραστηριότητες και επαγγέλματα όπως είναι η ενοικίαση τουριστικών σκαφών με ποσοστό φοροδιαφυγής-ρεκόρ 80% και ακολουθούν η εκμετάλλευση ταξί με ποσοστό 74%, τα συνεργεία αυτοκινήτων με 66%, τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών με 63%, Την τιμητική τους στη λίστα της φοροδιαφυγής έχουν αρκετές ειδικότητες γιατρών. Οι ιατρικές υπηρεσίες καρδιολογίας εμφανίζουν ποσοστό φοροδιαφυγής 59%, οι ιατρικές υπηρεσίες δερματολογίας 58%, οι ιατρικές υπηρεσίες μικροβιολογίας 48%, οι ιατρικές υπηρεσίες παθολογίας 47%, οι ιατρικές υπηρεσίες ορθοπαιδικής και οφθαλμολογίας 41%.

Οι δραστηριότητες

Αλλες δραστηριότητες με πολύ υψηλά ποσοστά φορολογικής παραβατικότητας εμφανίζονται τα αγοραία ταξί με 59%, τα καθαριστήρια με 58%, τα λούνα παρκ με 56%, οι λογιστικές υπηρεσίες με 56%, το λιανεμπόριο ψαρικών με 56%, το λιανεμπόριο φρούτων – λαχανικών με 55%, τα κομμωτήρια ανδρών με 54%, η επιδιόρθωση ενδυμάτων με 54%, τα πλυντήρια αυτοκινήτων με 52%, το λιανεμπόριο σε λαϊκές αγορές με 52%, τα γυμναστήρια με 52%, τα πάρκινγκ αυτοκινήτων με 50%, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία με 48%, οι μεσίτες ακινήτων με 48%, τα πρατήρια υγρών καυσίμων με 48%, το λιανεμπόριο τροφίμων – ποτών (υπαίθριο) με 47%, τα κομμωτήρια γυναικών με 47%, οι υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ και τα κέντρα αισθητικής με 45%, οι κινητές καντίνες και τα Internet καφέ με 44% και 43% αντίστοιχα, οι αλιείς με 42%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ