Στο…γιαπί στο πηλοφόρι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Σε εξέλιξη η επιχείρηση «Μπετόν Αρμέ» στην Μύκονο - Ελεγκτές υποδύονται τους  οικοδόμους, τους ηλεκτρολόγους και τους υδραυλικούς

Στο…γιαπί στο πηλοφόρι οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Η «μαύρη» οικοδομική δραστηριότητα της Μυκόνου αλλά και άλλων νησιών των Κυκλάδων μπήκε στο στόχαστρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπει την κωδική ονομασία «μπετόν αρμέ» και «ντύνει» τους ελεγκτές με ρούχα ηλεκτρολόγου, υδραυλικού ή οικοδόμου με προφανή στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής

Οι ελεγκτές, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, πραγματοποιούν εδώ και δύο εβδομάδες αιφνιδιαστικούς - καταδρομικού τύπου - ελέγχους σε επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμφανίζονται ως οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλπ. που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους.

Τα αποτελέσματα:

  • Εντοπίστηκαν φορτηγά, που μετέφεραν, χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά, την ώρα, που - ξημερώματα - εξέρχονταν στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο.
  • Μεγάλη Α.Ε. με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.
  • Σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς.
  • Για τους ίδιους λόγους, σφραγίστηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται όλο το 24ωρο, καθώς παρατηρείται ότι τους μήνες, που δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση, η φοροδιαφυγή οργιάζει από "επαγγελματίες". Πέραν του σφραγίσματος και των προστίμων, οι επιχειρήσεις αυτές προτεραιοποιούνται για τακτικό έλεγχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ