Αντίστροφη μέτρηση για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη δήλωση επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού από τους υπόχρεους αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα (POS).

Μετά τη σχετική παράταση που είχε δοθεί, καθώς η προθεσμία αρχικά έληγε στις 15 Δεκεμβρίου 2018, οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που αποδέχονται συναλλαγές με κάρτες, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές και συναλλαγές με μετρητά, καλούνται υπό την απειλή προστίμων να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μετά την εκπνοή της νέας προθεσμίας η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει διασταυρώσεις και θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων στους απείθαρχους.

Συγκεκριμένα, για μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ για την υποβολή δήλωσης πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών το πρόστιμο είναι 100 ευρώ. Σημειώνεται επίσης πως πρόστιμο 1.500 ευρώ προβλέπεται για όσους δεν έχουν εγκαταστήσει POS αν και είναι υποχρεωμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ