Πώς θα γίνει η υποβολή δηλώσεων για το τέλος πλαστικής σακούλας

Πώς θα γίνει η υποβολή δηλώσεων για το τέλος πλαστικής σακούλας

Άνοιξε η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας.

 

Η προθεσμία για την απόδοση του τέλους, που αφορά το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του έτους, λήγει στις 31.05.2018.

Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

Η δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας υποβάλλεται για πρώτη φορά τον Μάιο του 2018 και αφορά το πρώτο τρίμηνο του έτους αυτού.

Σύμφωνα με την απόφαση η δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας υποβάλλεται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου, στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση αποδεδειγμένης αδυναμίας λειτουργίας της εφαρμογής, οι δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφα στην αρμόδια για την φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ σε δύο αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στη ΔΟΥ και το άλλο παραδίδεται στον υπόχρεο.

Η επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση εκπρόθεσμης, ανακριβούς ή μη υποβολής της δήλωσης απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας καθώς και γενικά η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του τέλους αυτού διέπονται από τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ