Μπαίνουν τα κρύα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ακόμη δεν έχει υπογραφεί η απόφαση που καθορίζει τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος

Μπαίνουν τα κρύα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Την ανιούσα παίρνει συνεχώς η τιμή τουωπετρελαίου θέρμανσης την στιγμή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση για το πώς και πότε θα δοθεί το σχετικό επίδομα στους δικαιούχους.

Όπως προβλέπει και ο Προϋπολογισμός του 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή, περικόπτεται κατά 50% το ποσό (από 108 εκατ. ευρώ στα 50 εκατ. ευρώ) που χορηγείται ως επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους.

Αυτό θα οδηγήσει ή σε αυστηρότερα κριτήρια χορήγησης (εισοδηματικά και περιουσιακά), άρα λιγότερους δικαιούχους, ή σε μικρότερη για το 2018 επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι. Η περικοπή του επιδόματος που γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά αφορά τη χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018).

Το επίδομα θα αρχίσει να καταβάλλεται μετά την 1η/1/2018 και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018 για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής σεζόν και η δεύτερη δόση τον Ιούνιο

Μεσω Taxisnet οι αιτήσεις για το επίδομα

Οι αιτήσεις, θα ξεκινήσουν από μέσα Δεκεμβρίου οπότε και αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά

Όταν θα ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet [https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm ].

Στην αίτηση η αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Ο ΑΦΜ του αιτούντος, το ονοματεπώνυμό του, ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου καθώς και η επιφάνεια της κύρια κατοικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ