Θέλουν να βάλουν και κεφαλικό φόρο

Θέλουν να βάλουν και κεφαλικό φόρο
Οι υποσχέσεις ότι το πακέτο των μέτρων δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα φορολογικά μέτρα πάει...περίπατο. Ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε την επιβολή κεφαλικού φόρου ύψους 150 ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες, εισοδηματίες και έχοντες αγροτικό εισόδημα χωρίς όμως να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Η πρόταση φαίνεται να συζητήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Η είδηση που προέκυψε είναι ότι πέρα από τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ που αναζητούνται, πρέπει να προστεθούν και άλλα δύο δισεκατομμύρια ευρώ από το σκέλος των εσόδων. Πως θα βρεθούν αυτά τα χρήματα από φόρους. Ποιος μπορεί να σηκώσει άλλο ένα χαράτσι; Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν:

  1. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσους δηλώνουν εισόδημα από ενοίκια αλλά και όσους έχουν εισόδημα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις χωρίς όμως να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Εξετάζεται το ποσό να φτάνει στα 150 ευρώ.
  2. Η κατάργηση του αφορολογήτου της κλίμακας τουλάχιστον για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Εϊναι ένα μέτρο που προκαλεί πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση 500 ευρώ για 800.000 επιτηδευματίες
  3. Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών, μέτρο που θα πλήξει και μισθωτούς αλλά μπορεί να αποδώσει τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.