Τροπολογία στη Βουλή για Ε9, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Τροπολογία στη Βουλή για Ε9, ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος
Με τροπολογία που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή από τον Γιάνη Βαρουφάκη και την Νάντια Βαλαβάνη, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων Ε9 ενώ αλλάζει το καθεστώς πληρωμής των δόσεων φορολογίας εισοδήματος. Έτσι, οι δηλώσεις Ε9 θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 27 Ιουλίου.

Δεδομένου ότι το Ε9 συνδέεται με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ (σ.σ στο Ε9 δηλώνονται οι μεταβολές στην περιουσία που είναι απαραίτητες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ), ο φόρος ακινήτων θα ξεκινήσει να εισπράττεται όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα η διαδικασία θα κυλήσει όπως πέρυσι, δηλαδή θα πληρώνουμε μέχρι τον Φεβρουάριο.

Άλλη παράγραφος της τροπολογίας, προβλέπει ότι ο φόρος εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, θα πληρώνεται σε συγκεκριμένους μήνες που "κλειδώνουν" με την τροπολογία. Έτσι, η πρώτη δόση θα πρέπει -ανεξάρτητα από το πότε θα υποβάλλεται η δήλωση- να πληρωθεί μέχρι τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τέλος Σεπτεμβρίουκαι η 3η μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Αν παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των φυσικών προσώπων –κάτι που πλέον θεωρείται βέβαιο- όσοι υποβάλλουν δήλωση Ιούλιο, θα έχουν περιθώριο να πληρώσουν την πρώτη δόση μέχρι το τέλος Ιουλίου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταση για τα φυσικά πρόσωπα θα δοθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ