ΕΕΑ: Όχι στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής ασφαλίστρων

ΕΕΑ: Όχι στην κατάργηση της φοροαπαλλαγής ασφαλίστρων
Μεγάλη αναστάτωση στην ασφαλιστική αγορά προκαλεί η εφαρμογή του Ν.4110/2013 σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Μεταξύ αυτών, καταργείται και η έκπτωση δαπανών που είχαν οι φορολογούμενοι για τα ασφάλιστρα ζωής, ίση με ποσοστό 10%, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, "με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί μια σανίδα σωτηρίας για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Η φοροαπαλλαγή των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής ήταν ένα κίνητρο για κάθε φορολογούμενο να συνάψει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, "κινώντας" παράλληλα την ασφαλιστική αγορά.
Θεωρούμε ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης φοροαπαλλαγής θα επιφέρει σημαντική συρρίκνωση στον ασφαλιστικό κλάδο, στερώντας ταυτόχρονα από τους δοκιμαζόμενους πολίτες μια διέξοδο απέναντι στο ανύπαρκτο πλέον κοινωνικό κράτος.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να επανέλθουν τα φορολογικά κίνητρα των ασφαλιστηρίων ζωής, που καλύπτουν επάξια ένα μεγάλο κενό στην κοινωνική ασφάλιση της χώρας μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ