ΠΝΟ: Λήγει την Παρασκευή, στις 6 το πρωί, η απεργία

ΠΝΟ: Λήγει την Παρασκευή, στις 6 το πρωί, η απεργία

Τα δρομολόγια των πλοίων από τις 6 και μετά θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Λήγει αύριο στις 6 το πρωί η 48ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με θέμα την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2023.Τα δρομολόγια των πλοίων από τις 6 και μετά θα πραγματοποιούνται κανονικά. Η κινητοποίηση του συνδικαλιστικού σωματείου των ναυτικών είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ «υπάρχει πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023».
Τα σωματεία της ΠΝΟ κάνουν λόγο για καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το θέμα και για την περαιτέρω στάση των ναυτικών δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου η διοίκηση της ΠΝΟ. Στις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ συμμετείχε και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών η οποία ανακοίνωσε την αναστολή των δύο επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών που είχε εξαγγείλει.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με βάση τις εξελίξεις και την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά για το 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 18:00 σήμερα 09/02/2023 έως και την Τρίτη 04/02/2023 στις 06:00 το πρωί. Το διοικητικό συμβούλιο ευχαρίστησε τα πληρώματα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ