Στρατούλης:«Θα επαναφέρω το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών»

Στρατούλης:«Θα επαναφέρω το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών»
Μετά από αίτημα της ΠΟΕΕΥΤΕ, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών. Ανοιχτό παράθυρο για ένταξη σε βαρέα και ανθυγιεινά.

Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων συναντήθηκε σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας και για τα χρόνια προβλήματα, που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του κλάδου.

Παράλληλα, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό αντικίνητρο προκειμένου να αποφεύγονται οι απολύσεις, αλλά και μέτρο αποτροπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι θα εξετάσει τις εγκυκλίους του ΙΚΑ, που δυσχεραίνουν την ένταξη των εργαζόμενων στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ τόνισε ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ομοσπονδία, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα και ειδικότερα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του ΤΑΠΙΤ και τη χορήγηση των εφάπαξ παροχών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ