Πού είναι καλύτερα να δουλεύεις σήμερα

Πού είναι καλύτερα να δουλεύεις σήμερα
Νέα έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Great Place to Work® με τίτλο 'Working on the Human Touch',  περιέχει τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης

για το 2014, φαίνεται ότι οι εταιρείες στις περισσότερες χώρες κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών έχουν κατορθώσει να αυξήσουν τα επίπεδα της εμπιστοσύνης των εργαζομένων τους.

Για το 2014, η Microsoft αναδείχθηκε στην καλύτερη πολυεθνική στο χώρο εργασίας στην Ευρώπη, η Davidson Consulting (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας στη Γαλλία) επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις και η σουηδική εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας Cygni κατατάσσεται ως η κορυφαία στο χώρο εργασίας στην κατηγορία των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Στη λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών που ανακοινώθηκε σε μεγάλη εκδήλωση στη Ρώμη περιλαμβάνονται έξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
-Στην κατηγορία των πολυεθνικών: Microsoft, Diageo, Mars, Roche, JTI
-Στη λίστα των μεγάλων επιχειρήσεων : Διαμαντής Μασούτης Α. Ε.

Η έκθεση αυτή στηρίζεται στα αποτελέσματα από την έρευνα για τις καλύτερες εταιρείες (Best Workplaces) στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών , με έμφαση στα επίπεδα της εμπιστοσύνης των εργαζομένων προς την εταιρεία τους. Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και ένας κρίσιμος παράγοντας για τη δέσμευση των εργαζομένων και την επιχειρηματική επιτυχία.

Στην Ελλάδα η αύξηση στα επίπεδα εμπιστοσύνης είναι 4 τοις εκατό.Ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work στην Ελλάδα, λέει ότι η θετική τάση έχει να κάνει με το ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας το μέγεθος των οικονομικών προκλήσεων της χώρας κατά τα τελευταία χρόνια, εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο η δική τους εταιρεία τους αντιμετωπίζει. Όταν οι εταιρείες μέσα σε ένα γενικευμένο περιβάλλον απολύσεων, μειώσεων μισθών και περικοπών παροχών συνεχίζουν να διατηρούν υψηλά πρότυπα και καλές συνθήκες εργασίας, οι εργαζόμενοι το αναγνωρίσουν και το επιβραβεύουν.

Η λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη
o Κατηγορία Πολυεθνικών (25 επιχειρήσεις)
o Μεγάλες επιχειρήσεις - με πάνω από 500 εργαζόμενους (25 επιχειρήσεις)
o Μικρομεσαίες επιχειρήσεις - με 50 έως 499 εργαζόμενους (50 επιχειρήσεις)

Η βράβευση των εταιρειών έγινε χθες Τετάρτη 5 Ιουνίου στη Ρώμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ