Αλλάζουν οι κρατήσεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται - Eτοιμάζει νομοσχέδιο ο Γεωργιάδης

Αλλάζουν οι κρατήσεις για όσους συνταξιούχους εργάζονται - Eτοιμάζει νομοσχέδιο ο Γεωργιάδης

Νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε αναλογική την κράτηση του 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επειδή «δεν είναι δίκαιο» να χάνουν τόσο υψηλό ποσοστό, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι δεν πρέπει να τιμωρείται ο συνταξιούχος που για οποιονδήποτε λόγο χρειάζεται να συνεχίσει να εργάζεται, γι’ αυτό και έρχεται το νομοσχέδιο που θα μετατρέψει σε αναλογική την κράτηση του 30% της σύνταξης.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κράτηση θα είναι ανάλογη των ημερών απασχόλησης ενώ συμπλήρωσε πως το μέτρο θα γίνει όσο το δυνατόν πιο δίκαιο, καθώς αυτό που ισχύει τώρα με τη ρύθμιση Κατρούγκαλου ουσιαστικά ευνοεί τη μαύρη εργασία.

Παράλληλα, έκανε λόγο και για άλλες «εκπλήξεις» στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, λέγοντας ότι «θα στείλουμε σαφές μήνυμα στην αγορά, θέλουμε πολιτική φιλική στις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα θα είναι για εμάς ιερό ευαγγέλιο τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

«Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε πως «η οικονομία θα πάει καλά, άρα θα έχουμε και τις αυξήσεις που πρέπει να έχουμε στις συντάξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ