Τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τρία νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων απέκτησε η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη

Τα τρία παραπάνω πλοία θα φέρουν τα ονόματα «Asterios», «Adamastos» και «Aias».

Την επιτυχή παραλαβή τριών νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd., στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε η Capital-Executive Ship Management Corp, του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για τρία πλοία χωρητικότητας 1.827 TEU, με εξοπλισμό 355 ψυκτικών εμπορευματοκιβωτίων το καθένα και αποτελούν τα πρώτα από τα συνολικά εννέα πλοία ίδιου τύπου που θα παραλάβει η εταιρεία.

Τα τρία παραπάνω πλοία θα φέρουν τα ονόματα «Asterios», «Adamastos» και «Aias».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Capital, μέσω βελτιστοποιημένων γραμμών κύτους και της χρήσης τεχνολογιών αιχμής με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 1.827 TEU «Asterios» «Adamastos» και «Aias» έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν έως και 65% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σύγκριση με ομοειδή πλοία παλαιότερης τεχνολογίας. Παράλληλα, ανταποκρίνονται στις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας, με 80% χαμηλότερες εκπομπές NOx, ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα αξιοποίησης και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καύσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ