Επενδύουν στους έξυπνους θερμοστάτες - Γερμανική εταιρεία συγκέντρωσε 55 εκατ. ευρώ σε 3 μήνες

  Επενδύουν στους έξυπνους θερμοστάτες - Γερμανική εταιρεία συγκέντρωσε 55 εκατ. ευρώ σε 3 μήνες

Η διαχείριση της θέρμανσης των νοικοκυριών δημιουργεί μια νέα αγορά

 

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής θερμοστατών Tado εξασφάλισε χρηματοδότηση 12 εκατομμύρια ευρώ από τον αμερικανική S2G Ventures, την Τρίτη, δύο μήνες αφότου συγκέντρωσε κεφάλαια για να επεκταθεί σε μια ολοένα και πιο ενεργειακή ευρωπαϊκή αγορά.
Η ανάγκη για ενεργή διαχείριση της θέρμανσης των νοικοκυριών, που συχνά τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, έγινε κορυφαία πολιτική προτεραιότητα πέρυσι μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Τα δεδομένα που συγκέντρωσε η Tado από εκατοντάδες νοικοκυριά όπου έχει εγκαταστήσει μετρητές υποδηλώνουν ότι οι Ευρωπαίοι άκουσαν τις εκκλήσεις των πολιτικών για εξοικονόμηση ενέργειας.

Η συμπλήρωση ενισχύει τη συγκέντρωση κεφαλαίων της εταιρείας με έδρα το Μόναχο στα 55 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής το 2023.

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κλιμακώσουμε μια μοναδική προσφορά διαχείρισης ενέργειας που θα διπλασιάσει τη μείωση του κόστους θέρμανσης (οικίας) και των εκπομπών CO2», δήλωσε ο Christian Deilmann, συνιδρυτής και επικεφαλής προϊόντων της Tado.

Η ανακοίνωση χρηματοδότησης έρχεται εβδομάδες μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank σημαντικός υποστηρικτής των start-up, προκαλώντας πανικό μεταξύ των εταιρειών venture-stage, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική.

Οι ειδικοί του κλάδου αναμένουν ότι η τραπεζική κρίση, μαζί με την αύξηση των επιτοκίων, θα μετριάσει τις αποτιμήσεις που εκτιμούσαν ορισμένες εταιρείες καθαρής τεχνολογίας, αλλά ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Δράση και τα Οικονομικά Mark Carney είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα περιόριζε ουσιαστικά τη διαθεσιμότητα κεφαλαίων για τέτοιες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ