Τηλέμαχος: Αυτό είναι το «όπλο» της ΕΑΒ για την αντιμετώπιση των drones

Τηλέμαχος: Αυτό είναι το «όπλο» της ΕΑΒ για την αντιμετώπιση των drones

Ταξίαρχος Ε.Α. εξηγεί πως λειτουργεί το ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής όπλο.

Ο κ. Μπάμπης Παπασπύρος τόνισε ότι πρόκειται για μια τεχνολογία doppler και είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής

Για το «όπλο» της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπίζει τα drone μίλησε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Newsroom», o Μπάμπης Παπασπύρος ταξίαρχος Ε.Α της Πολεμικής Αεροπορίας,

Ο οραματιστής του ραντάρ τόνισε πως πρόκειται μια τεχνολογία doppler και είναι 100% ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής. «Το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένα ραντάρ με μικρή ισχύ, που θα μπορούσε να παρέχει προστασία σε ευαίσθητους ζωτικούς χώρους όπως στα σύνορα και σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Παπασπύρος.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την προστασία υποδομών όπως τα αεροδρόμια, συμπλήρωσε ωστόσο τα τελευταία χρόνια υπογράμμισε ότι έχει μετεξελιχθεί.

Αυτό συνέβη λόγω των απειλών των drones που βλέπουμε σε χώρες όπως το Ισραήλ και η Ινδία, εξήγησε ο ταξίαρχος Ε.Α. «Λειτουργεί καλύτερα εντός κατοικημένων περιοχών με κίνηση ανθρώπων και οχημάτων. Κι έτσι μετεξελίχθηκε σε ραντάρ που εντοπίζει στόχους χαμηλά ιπτάμενους», συμπλήρωσε.

Το εντυπωσιακό όπως είναι ότι αποκαλύπτει mini drone σε ύψος 2 – 5 μέτρα πάνω από το έδαφος και έχει ήδη δοκιμαστεί πλήρως.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ