ΔΕΗ: Στο Συγκρότημα Νέστου η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου

 ΔΕΗ: Στο Συγκρότημα Νέστου η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου

Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης που εφαρμόζει, στηρίζει κάθε δράση που προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο.

Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Νέστο, φιλοξενήθηκε το αγώνισμα ατομικής χρονομέτρησης του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών (24-25.06.2022).

Η εταιρεία υποδέχθηκε στο Συγκρότημα Νέστου* τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα για να λάβουν μέρος στον θεσμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, που φέτος πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μεγάλη επιτυχία.

Το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης διεξήχθη πρώτο την Παρασκευή 24 Ιουνίου, με τους αθλητές να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη διαδρομή και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας μοναδικές εικόνες. Ο Περικλής Ηλίας ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία των ανδρών ενώ πρωταθλήτρια στην κατηγορία των γυναικών, αναδείχτηκε η Αργυρώ Μηλάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Φώτης Φώτου, Διευθυντής Συγκροτήματος Νέστου ΔΕΗ: «Φέτος είχαμε τη χαρά να ανοίξουμε για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις μας για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, σε μια ασφαλή, καταπράσινη διαδρομή, στις όχθες του Νέστου. Έναν υδάτινο παράδεισο που όπως λέγεται, θυμίζει φιόρδ. Συγχαίρουμε τους Πρωταθλητές και τις Πρωταθλήτριες για τον αγώνα τους, αλλά και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την εξαιρετική προσπάθεια. Να σημειώσουμε ότι η ΔΕΗ είναι συνδεδεμένη με το ποδήλατο ήδη από το 1936, με τους εργαζόμενους να το χρησιμοποιούν ως μέσο μετακίνησης για την καταμέτρηση. Σήμερα, το ποδήλατο αποτελεί για εμάς αδιαμφησβήτητη ενέργεια για το περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή».

Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης που εφαρμόζει, στηρίζει κάθε δράση που προωθεί τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο. Φέτος η εταιρεία έδωσε «ενέργεια» στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στηρίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας στη διοργάνωση. Η εταιρεία έδωσε επίσης δυναμικό «παρών» στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας ενώ ταξίδεψε σε 7 πόλεις με το ΔΕΗ e-bike Festival, το πρώτο, μεγάλο φεστιβάλ αποκλειστικά για ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ελλάδα. Πρόσφατα δημιούργησε τη ΔΕΗ Cycling Team, την ομάδα εργαζομένων της εταιρείας, με στόχο την προώθηση της ποδηλατικής κουλτούρας και της βιωσιμότητας στο εσωτερικό κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ