Καταγγελία εργαζομένων: Η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε μείωση αποδοχών και προσλήψεις golden boys

Καταγγελία εργαζομένων: Η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε μείωση αποδοχών και προσλήψεις golden boys

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, την Τετάρτη 18/5, στις 10:.30 το πρωί

«Με μια αιφνιδιαστική, μονομερή και βλαπτική για τους εργαζόμενους απόφαση, η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε σε μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων!» καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες, που οργανώνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο, Τετάρτη, στα γραφεία της.

Όπως σημειώνει, «η νέα αντεργατική, προκλητική ενέργεια, που έρχεται ως συνέχεια της απαίτησης της διοίκησης να τιμωρηθούν οι εργαζόμενοι με ποινή φυλάκισης επειδή μετείχαν σε στάση εργασίας του Ε.Κ.Α., εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης, όπως υλοποιείται από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Άλλωστε, την ίδια μέρα, που οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. έβλεπαν στις βεβαιώσεις αποδοχών τους το άγριο "ψαλίδισμά" τους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ξιφαράς δήλωνε στους εκπροσώπους των εργαζόμενων ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ κ. Χ. Δαμάσκος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του υπουργείου και οι ενέργειές του είναι σύμφωνες με τις απόψεις του υπουργείου».

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, «επιδίωξη υπουργείου και διοίκησης με αυτή την ενέργεια είναι να σύρουν τους εργαζόμενους στην υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με εξαιρετικά βλαπτικούς όρους γι’ αυτούς.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΣΣΕ σταμάτησαν, καθώς ο κ. Δαμάσκος εμφανίζεται, τις τελευταίες μέρες, να τελεί υπό παραίτηση, παραμένοντας, όμως, στη θέση του και κάνοντας προσλήψεις golden boys, μετακινήσεις και τοποθετήσεις κατά παράβαση του Νόμου περί μετατάξεων, αγορές και προμήθειες π.χ. ακριβών τηλεφώνων, λάπτοπ, ηλεκτρικών ποδηλάτων (!) κ.α.

Όμως, η ανοχή των εργαζόμενων εξαντλήθηκε! Ήδη τη Δευτέρα 16/5 έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο διοίκησης της ΣΤΑΣΥ, στην Αθήνα, και ακολουθεί νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 18/5, στις 10:.30 το πρωί, με προοπτική κλιμάκωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ