Ο TAP παρέδωσε 7 νέες παιδικές χαρές στην Καστοριά

 Ο TAP παρέδωσε 7 νέες παιδικές χαρές στην Καστοριά

Οι παιδικές χαρές βρίσκονται στις περιοχές: Ιεροπηγή, Μανιάκοι, Οινόη, Μεσοποταμιά, Χιλιόδεντρο, Δισπηλιό και Κορησός και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σειράς χρηματοδοτούμενων από τον TAP παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (Trans Adriatic Pipeline AG), στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, χρηματοδότησε την κατασκευή 7 νέων παιδικών χαρών στον δήμο Καστοριάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Οι παιδικές χαρές βρίσκονται στις περιοχές: Ιεροπηγή, Μανιάκοι, Οινόη, Μεσοποταμιά, Χιλιόδεντρο, Δισπηλιό και Κορησός και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης σειράς χρηματοδοτούμενων από τον TAP παιδικών χαρών στη Βόρεια Ελλάδα.

Χάρη σε αυτό το έργο συνολικής αξίας 485.000 ευρώ, τα παιδιά των παραπάνω περιοχών με συνολικό πληθυσμό περίπου 10.000 κατοίκων θα μπορούν να παίξουν και να ασκηθούν σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Τα έργα συμπεριελάμβαναν μεταξύ άλλων την πλακόστρωση και την εγκατάσταση παιχνιδιών και εξοπλισμού όπως, φωτισμό, παγκάκια, κιόσκια, κάδους απορριμμάτων περίφραξη και βρύσες. Συνολικά παραδόθηκαν 3.885m2 παιδικών χαρών.


Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, καλωσόρισε την ολοκλήρωση του έργου και υπογράμμισε τη συμβολή του στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. «Οι ασφαλείς παιδικές χαρές που προάγουν τη δημιουργικότητα και τη διασκέδαση των παιδιών είναι έργα ζωτικής σημασίας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την παράδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Κορεντσίδης.

Ο Ιωάννης Μαρής, Διευθυντής του Γραφείου Ελλάδας του ΤΑΡ, δήλωσε: «Ο ΤΑP, από τη φάση της κατασκευής του έως και σήμερα που βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Μακεδονίας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινοτήτων από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός ήταν ένας από τους βασικούς στόχους μας. Η ολοκλήρωση αυτών των 7 παιδικών χαρών αποτελεί μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της συμβολής του TAP στις τοπικές κοινωνίες».

Η Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι καθώς χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παιδιά και οικογένειες στην Ιεροπηγή, τους Μανιάκους, την Οινόη, τη Μεσοποταμιά, το Χιλιόδεντρο, το Δισπηλιό και την Κορησό έχουν πλέον πρόσβαση σε 7 όμορφες παιδικές χαρές. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε έναν ασφαλή χώρο στον οποίο τα παιδιά μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να ασκηθούν και να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ