Προχωρεί η συγχώνευση της Creta Farms με τη Λακωνική Τροφίμων

 Προχωρεί η συγχώνευση της Creta Farms με τη Λακωνική Τροφίμων


Το σχέδιο συγχώνευσης και ανταλλαγής μετοχών εγκρίθηκε με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των δυο επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2021

 

Ο Όμιλος Impala Invest, στηρίζοντας το πλάνο της στρατηγικής του επένδυσης στην Creta Farms Τροφίμων, προχωρά στη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρείας Λακωνική Τροφίμων ΑΕ. Το σχέδιο συγχώνευσης και ανταλλαγής μετοχών εγκρίθηκε με απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των δυο επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου 2021.

Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, η Creta Farms θα αυξήσει τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της και θα ενισχύσει περαιτέρω τη χρηματοοικονομική θέση της. Τα ακίνητα που έχει στην κυριότητά της η Λακωνική βρίσκονται σε Περιστέρι Αττικής, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη και έχουν σημαντική περιουσιακή αξία, αλλά και μείζονα επιχειρησιακή σημασία. Συγκεκριμένα, σε αυτά περιλαμβάνεται το εργοστάσιο παραγωγής αλλαντικών στην Σπάρτη αλλά και οι βιομηχανικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που η Creta Farms θα μπορέσει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Creta Farms ενισχύει την παραγωγική της γραμμή με την εισφορά του ανακαινισμένου εργοστασίου στη Σπάρτη και δυο μεγάλων κτιριακών εγκαταστάσεων Logistics σε Περιστέρι και Θεσσαλονίκη, ισχυροποιεί την καθαρή της θέση με την εισφορά 4,43 εκ. ευρώ, και επιτυγχάνει σημαντικές οικονομίες κλίμακας, που θα της επιτρέψουν να προσφέρει τα προϊόντα της σε ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, που εκπροσωπεί τους μετόχους της επιχείρησης: "Ήδη, από τις αρχές του 2021, το 80% της παραγωγής της Λακωνικής μεταφέρθηκε από τη Σπάρτη στο Ρέθυμνο, ενώ στο εργοστάσιο της Λακωνικής στη Σπάρτη αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή vegan προϊόντων στα οποία επεκτείνεται η Creta Farms. Η Λακωνική θα γίνει πιο παραγωγική και θα απεγκλωβιστεί από τα προϊόντα όγκου τα οποία θα παράγονται στο Ρέθυμνο".

Έχοντας κατοχυρώσει 20 πατέντες διεθνώς, η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά τροφίμων, διατηρώντας τη διαχείριση των brands Εν Ελλάδι, Tostaki, New Line Παράλληλα, θα αξιοποιήσει τα προϊόντα και σήματα που διαθέτει σήμερα η Λακωνική διευρύνοντας την ποικιλία των προϊόντων που εμπορεύεται, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της στην αγορά, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ