Η EDP Renewables υπογράφει PPA με την Procter & Gamble για 127,5 MW

Η EDP Renewables υπογράφει PPA με την Procter & Gamble για 127,5 MW

Για 15 χρόνια, η EDPR θα παρέχει στην P&G καθαρή ενέργεια, παραγόμενη στην Ισπανία, αποφεύγοντας κατ' εκτίμηση περισσότερους από 130 χιλιάδες τόνους εκπομπών CO2 ανά έτος - Δύο ενεργειακά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το 2023

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, εξασφάλισε 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Procter & Gamble για 127,5 MW. Η συμφωνία θα αποτρέψει εκτιμώμενες ετήσιες εκπομπές CO2 άνω των 130 χιλιάδων τόνων και συνδέεται με δύο έργα, που θα τεθούν σε λειτουργία το 2023.
Τα ενεργειακά πάρκα θα βρίσκονται στο Peñaflor (Βαγιαδολίδ), με εγκατεστημένη ισχύ 100 MW, και στη Sierra de la Venta (Αλμπαθέτε), με εγκατεστημένη ισχύ 47,5 MW, εκ των οποίων τα 27,5 MW αποτελούν μέρος της PPA που υπεγράφη με την P&G.
Με τη δημιουργία αυτών των δύο νέων ενεργειακών πάρκων, περίπου το 40% της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία των εργοστασίων της P&G σε όλη την Ευρώπη, θα παράγεται στην Ισπανία και θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Με τη συμφωνία αυτή, η P&G επιτρέπει την προμήθεια μεγαλύτερης δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεσμεύεται για μακροχρόνιο εφοδιασμό, υλοποιώντας μια σημαντική επένδυση και δημιουργώντας περιβαλλοντική και κοινωνική αξία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EDP Renewables, Miguel Stilwell, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την υπογραφή της μακροπρόθεσμης PPA με μια διεθνή εταιρεία όπως η P&G, η οποία συμμερίζεται την ισχυρή δέσμευσή μας για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα. Θα συνεργαστούμε, επίσης, μαζί τους για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας και θα διασφαλίσουμε πως τα έργα που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη PPA θα έχουν τον μεγαλύτερο θετικό περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες».
Με τη νέα αυτή συμφωνία, η EDPR διαθέτει πλέον εξασφαλισμένη δυναμικότητα 0,6 GW στην Ισπανία, η οποία θα τίθεται σε λειτουργία από το 2021 και μετά. Η επιτυχία της EDPR στην εξασφάλιση νέων PPAs ενισχύει τη στρατηγική ανάπτυξής της, η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη ανταγωνιστικών έργων με χαμηλό προφίλ κινδύνου, προωθώντας έτσι την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα.


Η EDP Renewables αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο. Με έναν υγιή σχεδιασμό ανάπτυξης, περιουσιακά στοιχεία πρώτης κλάσης και κορυφαία λειτουργική ικανότητα, η EDPR γνώρισε εξαιρετική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και έχει πλέον παρουσία σε 17 διεθνείς αγορές (Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδάς, Κολομβία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Μεξικό, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Χιλή, Βιετνάμ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες).
Η EDPR δεσμεύεται για την προώθηση των κοινωνικών εξελίξεων όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την ολοκλήρωση. Αυτό αντικατοπτρίζεται στην ένταξή της στο Δείκτη Ισότητας Φύλων του Bloomberg και στο γεγονός ότι έχει πιστοποιηθεί ως Top Employer 2020 στην Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο), αλλά και ως Top Workplace 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεγονός που επιβεβαιώνει τις εστιασμένες στους εργαζόμενους πολιτικές της εταιρείες.
Η Energias de Portugal, S.A. ("EDP"), ο κύριος μέτοχος της EDPR, είναι μια παγκόσμια ενεργειακή εταιρεία και πρωτοπόρος στη δημιουργία αξίας, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Η EDP περιλαμβάνεται στον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones επί 13 συναπτά έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ