Λάρισα: Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν και... γέμισαν από κόσμο οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα  (ΦΩΤΟ) 

Λάρισα: Δεν πρόλαβαν να ανοίξουν και... γέμισαν από κόσμο οι καφετέριες και τα τσιπουράδικα  (ΦΩΤΟ) 

Σφύζουν από πελάτες τα καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλική πόλη

Στα καταστήματα εστίασης μαζικά προσέρχονται οι κάτοικοι της Λάρισας σήμερα, πρώτη μέρα της «επανεκκίνησης» της λειτουργίας των καταστημάτων. Αρκετοί απολαμβάνουν τον καφέ τους στις καφετέριες, ενώ άλλοι επιλέγουν τα τσιπουράδικα - ουζερί για το μεσημέρι.

Οπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γεν. γραμματέας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Λαρισας (ΣΥΚΑΕΛ) Βασίλης Λιάπης, τα καταστήματα εστίασης ξεκίνησαν την λειτουργία τους τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται ώστε να διασφαλιστεί η προστασία από τον κορωνοϊό , σημειώνοντας παράλληλα, πως σημαντικό στοιχείο για να λειτουργήσει κανονικά η εστίαση είναι να εφαρμοστούν τα ουσιαστικά μέτρα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης εξέφρασε την διαφωνία του για το μέτρο που αφορά το ωράριο λειτουργίας, τονίζοντας πως είναι αδύνατον με αυτό το μέτρο να λειτουργήσουν κανονικά τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα που στηρίζονται στο φαγητό και το ποτό.

Επίσης ο γεν. γραμματέας του ΣΥΚΑΕΛ, αναφέρθηκε στο μέτρο της απαγόρευσης που υπάρχει για την μουσική στα καταστήματα εστίασης, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά η εστίαση και να υπάρξει πραγματική επανεκκίνηση, με το συγκριμένο ωράριο και την απαγόρευση της μουσικής».

Τέλος αναφέρθηκε στην τήρηση των μέτρων από τους πολίτες που βρίσκονται στα καταστήματα εστίασης, υποστηρίζοντας πως οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους. «Δεν θέλουμε για μια ακόμη φορά να μας κατηγορήσουν ως κλάδο ότι είμαστε υπεύθυνοι για την διασπορά του κορωνοϊού. 'Αλλωστε, ενώ η εστίαση ήταν κλειστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα κρούσματα αυξήθηκαν όλη εκείνη την περίοδο. Εμείς τηρούμε τα μέτρα, αλλά νομίζω ότι σημασία έχει να εφαρμοστούν ουσιαστικά και ρεαλιστικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης.

Φωτο από: larissanet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ