Επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, δηλώνει ο πρόεδρος Εκδοτών

Επιτακτική ανάγκη να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, δηλώνει ο πρόεδρος Εκδοτών

Σε ερώτηση που αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού

Την επιτακτική ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική τροφή και ηρεμία εν μέσω καραντίνας και δύσκολων συγκυριών, τόνισε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκδοτών και βιβλιοπωλών, Νίκος Νίκας.

Ο κ. Νίκας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 συμπλήρωσε ότι οι βιβλιοπώλες αναμένουν τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των καταστημάτων τους, σχολιάζοντας, ότι η ανάγνωση βιβλίων είναι απαραίτητη για τη θωράκιση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, ειδικά σε μια τέτοια περίοδο που η ψυχολογία δοκιμάζεται.

Υπενθύμισε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων, έχουν ήδη επικοινωνήσει με την κυβέρνηση, ζητώντας τα καταστήματά τους να παραμείνουν ανοιχτά κατά την περίοδο του lockdown, ώστε ο κόσμος να έχει εύκολη πρόσβαση σε βιβλία.

Σε ερώτηση που αφορά τα ηλεκτρονικά βιβλία, ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν έχουν την ανταπόκριση του φυσικού, διότι ο αναγνώστης, όπως είπε, προτιμά να κρατάει το βιβλίο στα χέρια του. Εξάλλου, τόνισε, με τις εταιρείες μεταφορών να καταρρέουν, τα ηλεκτρονικά καταστήματα αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ