Terra Creta: Σχέδια ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Terra Creta: Σχέδια ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό

Στόχοι της διοίκησης για την επόμενη 10ετία είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξαγωγές του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

Σε νέες συμφωνίες σε αγορές του εξωτερικού, με αιχμή του δόρατος τα premium προϊόντα προχωρά η διοίκηση της εταιρείας Terra Creta, μέλος του Ομίλου AVIAREPS, συνεχίζοντας παράλληλα τις επενδύσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβάρι Κρήτης τελετή αφιέρωσης δέντρου ελιάς προς τιμήν της πρέσβειρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Zhang Qiyue.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η πρέσβειρα ευχαρίστησε την διοίκηση της Terra Creta για την αφιέρωση δέντρου ελιάς στις εγκαταστάσεις της στο Κολυμβάρι Χανίων. Εστιάζοντας στην ιστορική σχέση των δύο χωρών (Ελλάδας-Κίνας) εξέφρασε την πεποίθησή της ότι θα υπάρξει περαιτέρω διείσδυση ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα ελαιολάδου στην αγορά της Κίνας.

Αναφερόμενη στην εταιρεία Terra Creta είπε χαρακτηριστικά ότι η τεχνογνωσία και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της αποτελεί εγγύηση για την σταθερή ανάπτυξή της στην ασιατική αγορά. Η αισιοδοξία της πηγάζει από το γεγονός ότι οι καταναλωτές υιοθετούν όλο και περισσότερο κανόνες υγιεινής διατροφής. «Η Ελλάδα πρέπει να στρέψει το βλέμμα της στην Κίνα για την προώθηση των προϊόντων της και η πρεσβεία μας είναι έτοιμη να βοηθήσει με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση» επεσήμανε.

Σε ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με την έξαρση του κοροναϊού, η πρέσβειρα εξέφρασε την αισιοδοξία της και την πίστη της ότι σύντομα η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της AVIAREPS, Στέργιος Πιτσιόρλας είπε ότι «η σημερινή εκδήλωση είναι ένα ακόμα βήμα στην πολύ στενή και αμοιβαία επωφελή σχέση που χτίζεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Κίνα είναι παλιές. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, διευρύνονται και δυναμώνουν και αυτή είναι μια πολύ αισιόδοξη εξέλιξη. Η προσφορά ενός ελαιόδεντρου στην εξοχότατη πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποτυπώνει τη βούληση η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Είναι δε μια κίνηση που έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης. Ένα νεύμα αισιοδοξίας πως με σωστές κινήσεις και σωστές συνεργασίες οι όποιες δυσκολίες θα αντιμετωπιστούν».

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε επίσης ότι «η συνεργασία Ελλάδας και Κίνας είναι ίσως στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ. Η Ελλάδα αποτελεί τη γέφυρα για την είσοδο της Κίνας στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζουν την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».
Πρόσθεσε επίσης ότι η παρουσία της πρέσβειρας της Κίνας στις εγκαταστάσεις της Terra Creta αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και του ειδικού βάρους του ομίλου AVIAREPS, αλλά και μια ένδειξη για περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας στους τομείς που δραστηριοποιείται.

Σε ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της Terra Creta, Νεκτάριος Δαδής, επεσήμανε ότι «η Terra Creta μπαίνει φέτος στον 19ο χρόνο της λειτουργίας της με πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη του ελαιοπαραγωγικού πλούτου που διαθέτει η χώρα και ιδιαίτερα η Κρήτη».

Ανέφερε επίσης, ότι μετά το 2012 και την είσοδο ως βασικού μετόχου του ομίλου AVIAREPS, του κ. Ιωάννη Γρύλου, και με τις επενδύσεις που έγιναν, η εταιρεία έχει μπει σε μια φάση δυναμικής ανάπτυξης.

Στόχοι της διοίκησης για την επόμενη 10ετία είναι να πρωταγωνιστήσει στις εξαγωγές του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, να καταστήσει την Terra Creta ένα ακόμα πιο αναγνωρίσιμο διεθνές brand, συνώνυμο της ποιότητας και της καινοτομίας, να αναδείξει την αειφορία του κρητικού ελαιολάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και να προβάλλει την αξία της κρητικής διατροφής και της ελληνικής κουζίνας στους καταναλωτές παγκοσμίως.

Ο γενικός διευθυντής, Φώτης Σουσαλής, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Terra Creta είναι κατά βάση εξαγωγική εταιρεία. Το 95% των πωλήσεών της απευθύνεται σε καταναλωτές του εξωτερικού καθώς τα προϊόντα εξάγονται σε περισσότερες από 45 χώρες. Ωστόσο, ανέφερε ότι οι εξαγωγές ελαιολάδου στην Κίνα είναι μικρές και έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Το ελληνικό ελαιόλαδο, όπως είπε, με την ποιότητά του μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο ποσοστό της συγκεκριμένης αγοράς. «Οι δεσμοί Ελλάδας και Κίνας παραμένουν δυνατοί και τα επόμενα χρόνια η αγορά της Κίνας θα είναι ακόμα πιο σημαντική για το ελληνικό ελαιόλαδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ