Υπεγράφη η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms

Υπεγράφη η συμφωνία για την εξυγίανση της Creta Farms

Στο διάστημα μέχρι την έκδοση της απόφασης αναμένεται να ξεκλειδώσει και η ενδιάμεση χρηματοδότηση

«Κλείδωσε» η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, με την υπογραφή του τελικού κειμένου για την εξυγίανση της Creta Farms.

Σε σχετική ανακοίνωση η Creta Farms, αναφέρει ότι «ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της και τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή, την εταιρεία "IMPALA HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.", θυγατρική της "BELLA BULGARIA S.A." και επετεύχθη Συμφωνία Εξυγίανσης της Εταιρείας. Η Συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της (σύμφωνα με τα άρθρα 106β και δ του Ν. 3588/2007 όπως ισχύει) από τις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές. Δεδομένων των ανωτέρω, η Εταιρεία θα προβεί άμεσα στην κατάθεση της αίτησης προς επικύρωση της ως άνω υπογραφείσας Συμφωνίας Εξυγίανσης ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου».

Η συμφωνία θα τεθεί προς έγκριση σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί την τελευταία εβδομάδα του μήνα. Θα ακολουθήσει η κατάθεση του αιτήματος στο δικαστήριο εντός του Μαρτίου.

Στο διάστημα μέχρι την έκδοση της απόφασης αναμένεται να ξεκλειδώσει και η ενδιάμεση χρηματοδότηση, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από τις τράπεζες που έχουν εγκρίνει τη διάθεση ποσού 4 εκατ. ευρώ, θα συμμετάσχει και ο νέος επενδυτής, μέχρι το ποσό των 2 εκατ. ευρώ.

Στόχος της Impala είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρον ο χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανείσοδος του σήματος της Creta Farms στην εγχώρια αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ