Η ΔΕΗ «κόβει» τον λιγνίτη το 2023

Η ΔΕΗ «κόβει» τον λιγνίτη το 2023

Επιβεβαιώνοντας παλαιότερες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ εξήγγειλε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων το 2023, πέντε χρόνια νωρίτερα του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

 

Σε δηλώσεις του στο συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης, αναφέρθηκε στην απεξάρτηση της επιχείρησης από τον λιγνίτη, λέγοντας πως αυτός θα πραγματοποιηθεί το 2023 αντί του 2028 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Η λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων αποτελεί αιτία σημαντικής οικονομικής αιμορραγίας καθώς όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, η ΔΕΗ έχασε μόνο πέρυσι 200 εκατ. ευρώ από τις συγκεκριμένες μονάδες.

Εκτιμάται ότι η αρχή θα γίνει, μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με το κατέβασμα του διακόπτη στη μονάδα του Αμυνταίου και στη Μεγαλόπολη ΙΙ, ενώ στα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μονάδες. Η εξέλιξη αυτή μοιραία ανοίγει τη συζήτηση για τη μείωση του προσωπικού, καθώς γίνεται λόγος για εθελούσια έξοδο 4.000 υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ