Theon Sensors: Πενταετές συμβόλαιο 249 εκατ. δολ. με το υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Theon Sensors: Πενταετές συμβόλαιο 249 εκατ. δολ. με το υπ. Άμυνας των ΗΠΑ

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία ESA (Elbit Systems of America) και την από κοινού ανάληψη συμβολαίου για το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε επίσημα η ελληνική εταιρεία αμυντικής βιομηχανίας THEON SENSORS.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ESA και την THEON SENSORS πενταετές συμβόλαιο ύψους 249 εκατ. δολαρίων που προβλέπει την παραγωγή περισσοτέρων από 14.000 δικυάλων νυχτερινής όρασης. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Η Theon Sensors κέρδισε σε διαγωνισμό του Αμερικανικού Πενταγώνου και σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κριστιάν Χατζημηνάς, δήλωσε πως: «ήμασταν μέχρι τώρα η ηγέτιδα εταιρία στο χώρο της νυχτερινής όρασης στην Ευρώπη. Ο πάγιος στόχος και όραμά μας για τη συμμετοχή μας στην αγορά της Αμερικής γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Μετά από τέσσερα χρόνια επίμονης και εντατικής προσπάθειας, καταφέραμε να κερδίσουμε με τους Αμερικανούς συνέταιρούς μας το διαγωνισμό του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας στην αμερικανική αγορά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ