Στάσσης: Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη ΔΕΗ

Στάσσης: Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη ΔΕΗ

Kάποιες εκ των οποίων θα ληφθούν σε συνεννόηση, διαβούλευση και συμφωνία με την κυβέρνηση, την ευρωπαϊκή επιτροπή, τους θεσμικούς φορείς και τις τράπεζες.

Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης αναφέρθηκε σε 6 διαρθρωτικές παρεμβάσεις κάποιες εκ των οποίων που θα ληφθούν σε συνεννόηση, διαβούλευση και συμφωνία με την κυβέρνηση, την ευρωπαϊκή επιτροπή, τους θεσμικούς φορείς και τις τράπεζες.

Οι παρεμβάσεις αυτές είναι:

1. απογαλακτισμός της ΔΕΗ από τον στενό εναγκαλισμό των διαδικασιών του Δημοσίου και λειτουργία της επιχείρησης ως πραγματικής εισηγμένης. Αυτό αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση και την ανταγωνιστική λειτουργία της επιχείρησης


2. νέο business plan το οποίο θα έχει καταρτιστεί μέχρι το τέλος του έτους

3. απολιγνιτοποίηση με διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και με γνώμονα την ανάπτυξή τους

4. ανάπτυξη ΑΠΕ: έναν τομέα στον οποίο η επιχείρηση έχει μείνει πολύ πίσω και θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει

5. εκσυγχρονισμός εμπορίας με καινούρια εμπορική πολιτική και προϊόντα όχι μόνο οριζόντια αλλά στοχευμένα

6. ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του ομίλου: στην παραγωγή, τα δίκτυα, την εμπορία

Εν κατακλείδι, ο κ. Στάσσης ανέφερε ότι με την άμεση λήψη των μέτρων αποκατάστασης που παρουσίασε αλλά και την έναρξη των διαρθρωτικών δράσεων μετασχηματισμού της επιχείρησης πιστεύουμε, σταδιακά ο όμιλος ΔΕΗ μπορεί να επανέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά εντός της επόμενης τριετίας βλέποντας τα πρώτα απτά αποτελέσματα σε επίπεδο ισολογισμού πιθανόν και εντός της χρήσης του 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ