Καρέλ Κόμαρεκ: Οι μπίζνες του νέου μεγαλομετόχου του ΟΠΑΠ

Ο 50χρόνος Τσέχος που έχει γίνει ισχυρός παίκτης στην αγορά του αθλητικού στοιχηματισμού στην Ευρώπη και πλέον επεκτείνεται και σε νέες δραστηριότητες στις ΗΠΑ

Καρέλ Κόμαρεκ: Οι μπίζνες του νέου μεγαλομετόχου του ΟΠΑΠ

Ανακατατάξεις είχαμε στην μετοχική σύνθεση του ΟΠΑΠ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά από τον διαχωρισμό των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου SAZKA Group η οποία είναι μέτοχος - μεταξύ των άλλων και στον ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα ο όμιλος KKCG Group, ιδιοκτησίας Karel Komárek, και η EMMA Capital, ιδιοκτησίας Jiří Šmejc βρίσκονται σε φάση "συναινετικού" διαζυγίου στην SAZKA Group όπου μοναδικός μέτοχος θα παραμείνει η ΚΚCG Group.

O 50χρόνος Κάρελ Κόμαρεκ ο οποίος ελέγχει πλέον το σύνολο της SAZKA φιγουράρει στη 715η θέση στην τελευταία λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes, με την περιουσία του να υπολογίζεται σε 3,1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με το Forbes ο κ. Κόμαρεκ και η οικογένεια του δημιούργησαν την περιουσία τους από πετυχημένες κινήσεις την δεκαετία του '90 την περίοδο των αποκρατικοποιήσεων σε Τσεχία και Ανατολική Ευρώπη.

Με τον πρώην πλέον συνεργάτη του, Jiří Šmejc, το 2016 απέκτησαν την μεγαλύτερη λοταρία στην Ευρώπη ενώ πέρυσι η εταιρεία του, η KKCG Group, αγόρασε τον αντίστοιχο ΟΠΑΠ της Κροατίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες και σε νέους τομείς κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιοαερίου μέσω μονάδας στην Δυτική Βιρτζίνια, τομέα σύμφωνα με τον ίδιο που έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ