"Τροχοδρομεί" το ομόλογο της Aegean - Την επόμενη εβδομάδα η έκδοσή του

"Τροχοδρομεί" το ομόλογο της Aegean - Την επόμενη εβδομάδα η έκδοσή του

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο ενημερωτικό δελτίο της Aegean για την έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους έως 200 εκατ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου, έως 200 εκατ. ευρώ και στις 4 Μαρτίου πρόκειται να ανακοινωθεί το εύρος της απόδοσης.

Η δημόσια προσφορά σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, οπότε θα ανακοινωθούν και τα αντληθέντα κεφάλαια, η τελική απόδοση, η τιμή διάθεσης και το επιτόκιο.

Συντονιστές και κύριοι ανάδοχοι έκδοσης θα είναι η τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank. Κύριοι ανάδοχοι είναι η Alpha Bank και η Euroxx Χρηματιστηριακή η οποία είναι επίσης και σύμβουλος έκδοσης.

Σημειώνεται ότι η Aegean τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην ενδυνάμωση του δικτύου και των συνεργιών με κέντρο την Αθήνα, εν όψει μάλιστα και της επένδυσης ανανέωσης του στόλου που προγραμματίζεται για τα επόμενα χρόνια. Μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή προκαταβολών ενόψει της προμήθειας νέων αεροπλάνων από την Airbus, καθώς και για την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι το 2019 προγραμματίζει αύξηση της χωρητικότητας στο δίκτυο εξωτερικού κατά 700.000 θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας συνολικά τις 10,3 εκατ. θέσεις εξωτερικού και 17,7 εκατ. συνολικά, συμπεριλαμβάνοντας και το δίκτυο εσωτερικού.Οι νέοι προορισμοί που προστίθενται για το 2019 αφορούν νέα δρομολόγια από Αθήνα προς Μαρακές, Καζαμπλάνκα, Ίμπιζα, Βαλένθια, Σαράγεβο, Τύνιδα και Σκόπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ