Κατεβάζει ρολά η Raxevsky

Κατεβάζει ρολά η Raxevsky

Η γνωστή εταιρεία γυναικείων ρούχων οδηγείται προς κλείσιμο μετά και την απόλυση των τελευταίων εργαζομένων της.

Μετά από 37 χρόνια παρουσίας στο ελληνικό εμπόριο η Raxevsky κλείνει, με τους εργαζόμενους να λένε πως απολύθηκαν και οι τελευταίοι εκατό εργαζόμενοι που όμως δεν έχουν λάβει τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν το 2012 και πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μουρτζούχος αναζήτησε χρηματοδότηση από τις τράπεζες χωρίς όμως επιτυχία. Στην ανακοίνωσή τους προσθέτουν επίσης πως «η εταιρεία είχε μπει σε διαδικασία εξυγίανσης το 2016, η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη»

«Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη "Συμφωνία Εξυγίανσης" που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρεία είχε στην αγορά»

«Καλούμαστε να δώσουμε μια σκληρή και άνιση μάχη επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, όμως, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταβληθούν όλα όσα μας οφείλονται, αλλά και για να απαντηθούν τα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα.

Στον αγώνα μας αυτό καλούμε και την Πολιτεία, με όλες τις αρμόδιες Αρχές της, να σταθεί στο πλάι μας» καταλήγουν οι εργαζόμενοι της Raxevsky.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1976 από την Ελένη Raxevsky και τον Γιώργο Μουρτζούχο. Από την ίδρυση της εταιρίας, η έμφαση είναι στις εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία. Η εταιρία εξάγει επίσης στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Το 1982 επεκτάθηκε στον τομέα της λιανικής ανοίγοντας δύο καταστήματα στην Αθήνα, ένα στο Κολωνάκι και ένα στην Πατησίων. Την περίοδο 1983 ως το 1999 επεκτάθηκε περαιτέρω με 7 νέα καταστήματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ ακολουθεί η επέκταση σε Βουλγαρία, Γερμανία, Ρουμανία και Κύπρο. Στο ζενίθ της η Raxevsky βρέθηκε να λειτουργεί 30 καταστήματα με την επωνυμία της σε Ελλάδα και εξωτερικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ