Συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις ο Σκλαβενίτης

Τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για το 2019

Συνεχίζει δυναμικά τις επενδύσεις ο Σκλαβενίτης

Θεωρήθηκε από πολλούς στην αγορά ως η μεγαλύτερη επιχειρηματική διάσωση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Η αλυσίδα Μαρινόπουλος, βρέθηκε ένα βήμα πριν το λουκέτο λόγω των μεγάλων ανοιγμάτων που είχε δημιουργήσει τόσο προς το δημόσιο όσο και τους προμηθευτές. Και έτσι επιλέχθηκε η λύση του «λευκού ιππότη».
Ποιος ήταν ο Σκλαβενίτης, ένα από τα ισχυρά ονόματα του ελληνικού λιανεμπορίου.

Λίγα χρόνια μετά ο όμιλος Σκλαβενίτης επιβεβαιώσε την πρώτη θέση στον κλάδο του λιανεμπορίου επιβεβαίωσε και το 2018, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο η βασική εταιρεία του ομίλου πέρασε σε κερδοφορία.

Οι πωλήσεις της ΕΥΣ, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, αναμένεται να διαμορφωθούν στο δωδεκάμηνο του 2018 στα 2,4 δισ. ευρώ έναντι 2,05 δισ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις του 2017 των τότε δύο εταιρειών, της ΕΥΣ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτη, πριν συγχωνευθούν.

Και με βάση τις υπάρχουσες προβλέψεις για το 2019 η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να κυμανθεί άνω των 2,6 δισ. ευρώ, δηλαδή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βασική εταιρεία του ομίλου θα έχει αύξηση κατά περίπου 10% και θα ενισχυθούν σημαντικά και τα θετικά αποτελέσματα.

Όσον αφορά τα καταστήματα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, 198 έχουν ήδη ανακαινιστεί πλήρως κι έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν σημαντικά οι πρόσθετες υπηρεσίες των 33 hyper markets Σκλαβενίτης, με παιδότοπους, εστιατόρια, αρτοπωλεία.

Απομένουν προς ανακαίνιση 113 καταστήματα τα οποία σχεδιάζεται να ανακαινιστούν εντός του 2019 και το συνολικό κόστος των επενδύσεων θα υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ