Στα «χέρια« της Senfluga το 66% του ΔΕΣΦΑ

Στα 535 εκατ. ευρώ το τίμημα για τη μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία Senfluga που απαρτίζεται από τις Snam, Enagas και Fluxys

Στα «χέρια« της Senfluga το 66% του ΔΕΣΦΑ

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη μεταβίβαση του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ στην Senfluga Energy Infrastructure Holdings S.A. έναντι  535 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

H κοινοπραξία που αποτελεί το νέο μέτοχο του ΔΕΣΦΑ απαρτίζεται από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους Διαχειριστές Συστημάτων Φυσικού Αερίου, τις εταιρείες Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A. και όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του «επιβεβαιώνει την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς, αναδεικνύει την επενδυτική προοπτική της Ελλάδας και τη δυναμική της να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους ενεργειακούς κόμβους της Ευρώπης».

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος δήλωσε ότι «ολοκληρώθηκε μια επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία, που προσέλκυσε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Η νέα εποχή που ξεκινά για τον ΔΕΣΦΑ είναι παράλληλα μια νέα σελίδα για τον ενεργειακό ρόλο της χώρας στην ΕΕ και την ευρύτερη γεωγραφικά περιοχή μας, ο οποίος είναι κομβικός και βαίνει ενισχυμένος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους νέους μετόχους του ΔΕΣΦΑ και στα αναπτυξιακά σχέδια που θα υλοποιήσουν, μεταφέροντας την διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και θα είμαστε κοντά τους όποτε το χρειαστούν».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Ριχάρδος Λαμπίρης, ανέφερε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής επένδυσης, η οποία θα ωφελήσει σημαντικά τον ΔΕΣΦΑ, τους ανθρώπους του και συνολικά τη χώρα μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Ταμείου, των ΕΛΠΕ, του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ, στα υπουργεία Ενέργειας και Οικονομικών, στους συμβούλους όπως και σε όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για να περαιωθεί ένα εξαιρετικά απαιτητικό έργο. Θα ήθελα να ευχηθώ στην κοινοπραξία SENFLUGA κάθε επιτυχία και να επαναλάβω την δέσμευση του Ταμείου να βοηθήσει, όπου χρειάζεται, για την ευημερία του ΔΕΣΦΑ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ