Tελευταία ευκαιρία δίνει στην ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ

Tελευταία ευκαιρία δίνει στην ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ

Προθεσμία λίγων εβδομάδων δίνει στην ΛΑΡΚΟ η ΔΕΗ, που τονίζει πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνει στην εταιρεία.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως αποδέχεται τη μετάθεση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ για την 1ηΙανουαρίου 2019, εξαντλώντας κάθε περιθώριο για την εξεύρεση λύσης.

Προϋπόθεση για τη σύναψη νέας σύμβασης μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ, η οποία θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΔΕΗ, είναι

  • α) η δημιουργία προϋποθέσεων και θέσπιση ειδικών ρητρών ώστε η ΛΑΡΚΟ να αποζημιώνει πλήρως και έγκαιρα τη ΔΕΗ για την ενέργεια που καταναλώνεται και
  • β) η εκπόνηση σχεδίου αποπληρωμής των χρεών της ΛΑΡΚΟ έναντι της ΔΕΗ και η άμεση εφαρμογή του, αρχής γενομένης από τις οφειλές που συσσωρεύθηκαν στο πλαίσιο της από 21.06.2017 σύμβασης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, η επιχείρηση θεωρεί ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία που μπορεί να δώσει στη ΛΑΡΚΟ, η οποία οφείλει να μειώσει με κάθε τρόπο το κόστος παραγωγής της ώστε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

"Σε διαφορετική περίπτωση η παύση εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ την 1η Ιανουαρίου 2019 θα είναι μονόδρομος", καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ