Πράσινο φως στην Lamda για ομολογιακό 90 εκατομμύρια ευρώ

Μέρος από αυτά τα κεφάλαια θα διατεθούν για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall.

Πράσινο φως στην Lamda για ομολογιακό 90 εκατομμύρια ευρώ

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέσει να ξεκινήσει την επέκταση.

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ προχωρά άμεσα η η Lamda Development, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του fpress.gr, έλαβε την έγκριση από τις τράπεζες.

Το συγκεκριμένο ομολογιακό έχει ως στόχο να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερο δανεισμό, αλλά και να επενδύσει σημαντικό μέρος από αυτά τα κεφάλαια στην επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, πριν λίγες μέρες διευθετήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες με τις τράπεζες και τους συμβούλους της Lamda και πλέον η εταιρία προχωρά ακάθεκτη στο σχεδιασμό επέκτασης που προβλέπει μεταξύ άλλων, τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, χώρων εστίασης και αναψυχής, ενυδρείο, παιδότοπους και ένα Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Η σύμβαση παραχώρησης της έκτασης 21,6 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, του πρώην κέντρου ραδιοτηλεόρασης IBC στο Μαρούσι, κατακυρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Τον Δεκέμβριο του 2013 εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) και από τότε χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, προκειμένου η εταιρεία να είναι σε θέσει να ξεκινήσει την επέκταση.

To νέο τμήμα του Golden Hall σε αριθμούς

-Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων: 3.000 τ.μ.

-Εμπορικά καταστήματα: έως 2.000 τ.μ.

-Επιφάνειες για δραστηριότητες αναψυχής για παιδιά: έως 2.500 τ.μ.

-Χώροι αναψυχής με έμφαση στην πραγματοποίηση ειδικών προβολών: 1.500 τ.μ.

-Χώροι εστίασης: 1.500 τ.μ.

-Χώρος στάθμευσης: 7.500 τ.μ.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, η λειτουργική κερδοφορία του Golden Hall ανήλθε σε 8,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 7,5%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων κινήθηκε ανοδικά καταγράφοντας σημαντική αύξηση 6,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά με αύξηση 9,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ