Σχέδια για την εξόρυξη βωξίτη και την παραγωγή αλουμίνας φαίνεται πως έχει στη Γκάνα η Μυτιληναίος. Προφανώς η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια της κατασκευής μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας, στη χώρα, το έργο Bridge Power, που θα εκτελεστεί από την Power Projects Limited, 100% θυγατρική της METKA.
Αυτό αποκάλυψε ηΔιευθύντρια της Επιχειρησιακής Μονάδας Μηχανικών-Προμηθειών-
Η μόνη δραστηριότητα εξόρυξης πραγματοποιείταιστο Awaso από τη Ghau Bauxite όπου καιτα αποθέματα αρκούν για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανάγκη επενδύσεων εκσυγχρονισμού και αυτό αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό όμιλο.Σημειώνεται ότι στα σχέδια της κυβέρνησης της Γκάνας είναι γρήγορα να γίνει στη χώρα μονάδα επεξεργασίας βωξίτη, και εργοστάσιο αλουμίνας και αλουμινίου με στόχο να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των εξαγωγών της..Η ΜΕΤΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διπλής καύσης 200MW στο Takoradi (Amandi Energy) και θα ακολουθήσει και ημονάδα συνδυασμένου κύκλου ισχύος τριών καυσίμων 200MW στο Tema (Bridge Power) και σύντομα θα δούμε περισσότερα..
===============================================
Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες του fpress.gr αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση του fpress.gr για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.




















