Στα «χέρια» της Ικτίνος η Latirus

Στα «χέρια» της Ικτίνος η Latirus

Τον πλήρη έλεγχο της κυπριακής Latirus έχει πλέον η Ικτίνος Ελλάς ΑΕ, καθώς ολοκλήρωσε την εξαγορά μεριδίου 79,65% από την εταιρεία Dolphin CI Thirteen Ltd. Το αντίτιμο ανήλθε στα 14 εκατ. ευρώ.

 

Η Latirus Ltd κατέχει το ποσοστό 97,60% της εταιρείας Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, η οποία πρόκειται να αναπτύξει την σύνθετη τουριστική εγκατάσταση στην θέση Όρμος Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής του Δήμου Σητείας, σε έκταση 2.800 στρεμμάτων περίπου, που θα περιλαμβάνει: ξενοδοχείο 5 αστέρων, κέντρο θαλασσοθεραπείας (spa) 100 ατόμων, συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων, γήπεδο γκολφ 18 οπών, μαρίνα 85 τουριστικών σκαφών, δύο οικιστικές περιοχές, (ΠΕΡΠΟ) όπου θα ανεγερθούν εξοχικές κατοικίες (μεζονέτες).

Η Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, σχεδιάζει να αναπτύξει άμεσα τα έργα υποδομής της οικιστικής περιοχής (ΠΕΡΠΟ) στον Όρμο Φανερωμένης (δρόμους, δίκτυα, κτλ), προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών και κοινόχρηστών λειτουργιών.

Παράλληλα θα δημιουργήσει τις υποδομές (καταφύγιο τουριστικών σκαφών, λεκάνη αθλοπαιδιών, προσάμμωση ακτής), για την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος με συνεδριακό κέντρο 200 ατόμων και κέντρο θαλασσοθεραπείας 100 ατόμων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση για το ξενοδοχειακό συγκρότημα, θα αναζητηθεί μεγάλη επενδυτική τουριστική-ξενοδοχειακή αλυσίδα, προκειμένου να το αναπτύξει και το εκμεταλλευτεί με ή χωρίς την δική της συμμετοχή. Για τον σκοπό αυτό, η μητρική εταιρία Ικτίνος Ελλάς ΑΕ θα προβεί σε σταδιακή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ικτίνος Τεχνική & Τουριστική ΑΕ, για κάθε ποσό που θα απαιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ