Η Tesla του Έλον Μασκ έρχεται στην Ελλάδα

Η Tesla του Έλον Μασκ έρχεται στην Ελλάδα

 

Στην Ελλάδα φαίνεται ότι έρχεται η Tesla. H εταιρία ίδρυσε Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με τίτλο Tesla Greece, ενώ φέρεται να έχει ΑΦΜ με ημερομηνία σύστασης την 22/02/2018.
Άμεσα η εταιρεία θα δημιουργήσει HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην ΑΘΗΝΑ. Διαχειριστής είναι ο Στεφάν Βέρκμαν, οικονομικός διευθυντής της Tesla Motors στην ευρωπαϊκή δραστηριότητα της με έδρα την Ολλανδία.


Πέρα από τα αυτοκίνητα, η Tesla Greece θα ασχοληθεί και με την ενέργεια καθώς και με την έρευνα. Επί του παρόντος, δεν φαίνεται συμμετοχή ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου στο project, παρ’ ότι η ελληνική αγορά και λόγω κρίσης χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητες, συνεπώς, οι γνωστοί «παίκτες» στον κλάδο του αυτοκινήτου δίνουν συχνά τις απαιτούμενες λύσεις, στις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Βεβαίως, η όποια προσπάθεια για κατάκτηση μεριδίου στις πωλήσεις αυτοκινήτων Tesla, εξαρτάται από το πώς η ελληνική πολιτεία θα ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις της, έναντι της ΕΕ, για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, με δημιουργία των κατάλληλων δημόσιων ή ημιδημόσιων υποδομών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο electrek.co, «η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ». Ο ίδιος συμπλήρωσε, μιλώντας στο electrek.co, πως «η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες».
Σημειώνεται ότι η Tesla Motors είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στον Ελον Μασκ, και η οποία σχεδιάζει, παράγει και πουλάει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πριν από λίγο καιρό ο κ. Μασκ βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος αφού έστειλε ένα πύραυλο που οδήγησε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ