Σκλαβενίτης: Κλείνει 40 καταστήματα και αναπροσαρμόζει τους μισθούς

Τι προβλέπει το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας

Σκλαβενίτης: Κλείνει 40 καταστήματα και αναπροσαρμόζει τους μισθούς

 


Στην επόμενη ημέρα εισέρχεται η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» με την επιχείρηση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της θέσης και της ανταγωνιστικότητάς της.

Όπως επισημαίνεται η εταιρεία, σε εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο της Σκλαβενίτης μετά την πρόσφατη συγχώνευση των εταιρειών «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ» και «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» στην αρχή του τρέχοντος έτους, με στόχο την πιο εύρυθμη και πιο αποτελεσματική λειτουργία σε όλα τα επίπεδα.

Το πλάνο της επιχείρησης περιλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θέτει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη κι επίτευξη θετικών αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας και συγκεκριμένα προβλέπει:

- Εξορθολογισμό του δικτύου καταστημάτων της Σκλαβενίτης.

- Την υιοθέτηση νέου ενιαίου μισθολογικού συστήματος που βασίζεται σε ένα πιο δίκαιο και ισορροπημένο πλαίσιο αμοιβών.

- Την απρόσκοπτη υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου, που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου των καταστημάτων.

Σημειώνεται ότι η Σκλαβενίτης έχει ήδη ξεκινήσει τον εξορθολογισμό του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων, ώστε έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της επιχείρησης.

Η επιχείρηση, έχοντας ως προτεραιότητα την προάσπιση των θέσεων εργασίας των 21.000 εργαζομένων της, σε συνεργασία με τα πιο αντιπροσωπευτικά σωματεία εργαζομένων της, προχώρησαν στην από κοινού υπογραφή και υιοθέτηση μίας νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η νέα σύμβαση αφορά στη θέσπιση ενός πιο δίκαιου και ισορροπημένου πλαισίου αμοιβών και μεταξύ άλλων προβλέπει την εξασφάλιση των ήδη καταβαλλομένων αποδοχών του 80% περίπου των εργαζομένων, νέες αυξήσεις για χαμηλόμισθους εργαζομένους, που αντιστοιχούν περίπου στο 15% των εργαζομένων, και μειώσεις με παράλληλη εφαρμογή προγράμματος επιβράβευσης (bonus) για τον εξορθολογισμό των αμοιβών περίπου χιλίων υψηλόβαθμων στελεχών της Επιχείρησης που αντιστοιχούν στο 5% των εργαζομένων.
Ακόμη, η σύμβαση προβλέπει την καθιέρωση ενιαίας πολιτικής εκπτώσεων για όλους τους εργαζομένους, τόσο για τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης όσο και για είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης και υπόδησης.

Η Σκλαβενίτης εντός του 2017 επανέφερε σε ομαλή λειτουργία 315 καταστήματα τα οποία προστέθηκαν στο δίκτυό της την 1.3.2017, ανακαινίζοντας πλήρως τα 120 εξ αυτών, και προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Το επενδυτικό της πλάνο το 2018 προβλέπει την πλήρη ανακαίνιση 100 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα με στόχο την εμπορική ενδυνάμωση του δικτύου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ