Eταιρεία στη Βοσνία εξαγοράζει η Coca-Cola HBC

Τι προβλέπει το σχέδιο - Ποια είναι η εταιρεία

Eταιρεία στη Βοσνία εξαγοράζει η Coca-Cola HBC

 

Στην εξαγορά της εταιρείας παραγωγής αλκοολούχων ποτών MB Impex προχώρησε η Coca-Cola HBC και, συγκεκριμένα, η θυγατρική του ομίλου στη Σερβία.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της χώρας δήλωσε ότι έχει πάρει φάκελο από την σερβική θυγατρική της Coca Cola, την HBC Serbia στις 14 Ιουλίου στον οποίο περιγράφει την πρόταση εξαγοράς της MB Impex.

Το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης η Coca Cola HBC ανακοίνωσε πως στον τομέα των αναδυόμενων αγορών, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3,5%, με ισχυρή ανάπτυξη να καταγράφεται σε Ρουμανία, Σερβία και Ουκρανία. Στον τομέα των αναπτυγμένων αγορών, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,2% κυρίως λόγω της συνδρομής των χωρών της Νότιας Ευρώπης και την καλοκαιρία. Ενώ στον τομέα των αναπτυσσόμενων αγορών, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 5,1%, με ιδιαίτερα ισχυρή ανάπτυξη στην Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία, και σταθεροποίηση στην Πολωνία.

Συνολικά σε ότι αφορά τον όγκο πωλήσεων, αυτός το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 3,4%, ενώ πέτυχε αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 2,5% στο τρίτο τρίμηνο.

H Coca-Cola HBC Serbia & Montenegro δραστηριοποιείται στη Σερβία από το 1997. Απασχολεί 1.000 υπαλλήλους και διαθέτει δύο εργοστάσια εμφιάλωσης και 7 κέντρα διανομής. Η Coca-Cola HBC διαθέτει θυγατρική και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη από το 1996. Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης και απασχολεί 300 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2000 έως και το 2016 η Coca-Cola HBC, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με την The Coca-Cola Company, έχει προχωρήσει σε 23 εξαγορές εταιρειών διαθέτοντας πάνω από 1,2 δισ. ευρώ και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την παρουσία της όχι μόνο σε περισσότερες αγορές, αλλά και σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων. Τελευταία εξαγορά ήταν αυτή της εταιρείας νερού Neptunas στη Λιθουανία.

H ΜΒ Impex ιδρύθηκε το 1996 στην Μπάνια Λούκα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή όχι αναψυκτικών και χυμών, αλλά κυρίως αλκοολούχων ποτών, χρησιμοποιώντας φρούτα, μέλι και θεραπευτικά βότανα. Απασχολεί 39 εργαζομένους και εξάγει τα προϊόντα της σε 13 χώρες, ενώ η ετήσια παραγωγή της ανέρχεται σε 500.000 λίτρα. Μάλιστα, προκειμένου να έχει πρώτη ύλη για τα προϊόντα της, διαθέτει πέρα από εργοστάσιο και οπωρώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ